Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Slovenski likovniki in fotografi na gradu Negova

Zveza likovnih društev Slovenije je letos organizirala na gradu Negova v Slovenskih goricah deseti Tabor  ljubiteljskih  slikarjev in fotografov Slovenije. V sklopu  grajskega kompleksa je urejen park, kjer je v vročem junijskem dnevu ustvarjalo 43 slikarjev iz vse Slovenije, med njimi kar četrtina s Polzele.

Likovna in fotografska dela je organizator zbral in objavil v katalogu, ki so ga udeleženci prejeli z zahvalo ob odprtju  razstave 4. septembra 2020.  Ob prijetnem druženju, ki je bilo organizirano z upoštevanjem trenutnih predpisov,  je bila na ogled razstava  del desetega tabora, stalna fotografska razstava starih običajev in  spominska soba dr. Antona Trstenjaka.  Spominska soba je bila zasnovana na negovski  osnovni šoli in je bila v letu 2019  postavljena v gradu Negova, predstavlja pa mnoga pričevanja iz življenja akademika in njegovega rodnega kraja Negova. Za likovne ustvarjalce je zanimivo, da je dr. Trstenjak svetovno slavo dosegel tudi s svojim raziskovalnim delom na področju psihologije barv.

Polzelskim likovnikom je  druženje na slovenskem taboru poznano, saj  so ta projekt že dvakrat organizirali na Polzeli na gradu Komenda – morda je bila prav zaradi tega udeležba  Polzelanov tako številčna.

 

Mojca Korošec

 

Oglejte si tudi