Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
21°C
4°C
JUTRI
15°C
10°C
5971

Slovenija, moj dom brez mej, ker nosim te s seboj! Kjer rod je moj, kjer sin je tvoj, tam si Slovenija!

V Andražu nad Polzelo je v soboto, 20. junija 2020, na prireditvenem prostoru potekala osrednja prireditev, s katero je Občina Polzela v sodelovanju s Kulturnim društvom Andraž nad Polzelo obeležila Dan državnosti in zaključek šolskega leta. 

 

V pozdravnem nagovoru je podžupan Mihael Frankovič med drugimi poudaril: » Slovensko ustavo moramo spoštovati vsi in jo tudi uresničevati. S svojo prisotnostjo ste dokazali, da vam je mar za našo lepo domovino Slovenijo «.

 

Vabilu župana Jožeta Kužnika se je odzval tudi slavnostni govornik dr. Ernest Petrič, nekdanji ustavni sodnik, veleposlanik v Indiji, ZDA in Avstriji, danes pa je svetovalec na uradu predsednika Boruta Pahorja. »Lahko smo veseli da imamo svojo državo in da tako o svoji usodi odločamo sami, smo samostojen in dozorel narod. Slovenci smo uspeli veter ujeti v svoja jadra v pravem danem trenutku zato je prav, da svobodno mislimo in odgovorno ravnamo. «

Letošnji dogodek je dobil tudi posebno noto, saj je župan Občine Polzela Jože Kužnik ob tej priložnosti povabil 16 odličnih devetošolcev Osnovne šole Polzela, da jim ponosno seže v roko. Podelil je knjižna darila najboljšim: Maruši Krk, Zari Kočevar, Martinu Verdevu, Trini Posedel, Evi Jesenko, Gašperju Maku, Žani Marie Štefančič, Evi Štemberger, Maši Šuster, Hanni Turnšek, Maju Zabukovniku, Ajši Čoklc Džumhur in Lari Zdouc. Tokratne podelitve se zaradi drugih obveznosti niso utegnile udeležiti: Živa Šalej, Kaja Riosa Novak in Rima Posedel, prav tako odlične devetošolke. 

 

Izvedena pa je bila podelitev tudi Kristjanu Turnšku, učencu Glasbene šole Risto Savin Žalec, ki je na področju glasbe nizal vidnejše uspehe. Županova priznanja bodo zaradi odsotnosti prejeli še  Loriana Turnšek in Tilen Riosa Novak z mentoricama.

 

Sklepno besedo sta najboljšim namenila ravnateljica OŠ Polzela Bernardka Sopčič in ravnatelj GŠRS Žalec Gorazd Kozmus, ko sta ob zaključku šolskega leta izrazila veselje nad uspehi dobitnikov in jim zaželela veliko uspehov pri nadaljnjem šolanju.

 

Povezovalka prireditve Nina Pižorn se je zahvalila vsem sooblikovalcem prireditve: orkestru Kulturno-glasbenega društva Cecilija, Kvartetu Oljka, Nataši Zupan in Irini Milivojević, ki sta večer sklenili z venčkom slovenske pesmi. Slovesnost pa zaokrožili z odhodom praporščakov, ki so tudi letos bili nepogrešljivi del prireditve. V počastitev domovini pa smo simbolno prižgali tudi kres. 

 

“O domovina, ko te je Bog ustvaril, te je blagoslovil z obema rokama in je rekel: 

‘Tod bodo živeli veseli ljudje!‘”(Ivan Cankar)

 

 

Lidija Praprotnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi