Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
30°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
4353

Slavnostna akademija ob občinskem prazniku

2. oktober je dan, ko praznujemo vsi občani Občine Polzela. V sklopu praznovanja občinskega praznika je na predvečer potekala tudi slavnostna akademija Občine Polzela. Letos praznujemo že 21 samostojnih let in s ponosom lahko rečemo, da je v naši občini resnično lepo. Malo je tako razvitih občin, kjer  se na leto več ljudi priseli kot odseli, kar nam je lahko v velik ponos, za spodbudo in lep dokaz, da znamo delati v dobrobit svojega domačega kraja.

Praznična prireditev, ki je letos potekala v obnovljeni Športni dvorani na Polzeli, se je začela s prihodom praporščakov društev in organizacij, ki jim je poveljeval Ladislav Košec ob spremljavi orkestra KGD Cecilija. Prireditev je povezovala Rosvita Pesek. Po državni himni, ki jo je odpela skupina IL Divji, je zbrane nagovoril župan Občine Polzela Jože Kužnik. Posebej je izpostavil vse večje projekte in investicije, ki so bile uspešno realizirane in na tem mestu izrekel zahvalo za podporo občinskemu svetu, odborom in komisijam, nadzornemu odboru, krajevnim odborom, občinskim sodelavcem in društvom v občini. Da je občina postala turistično bolj privlačna z novim promocijskim filmom Polzela, mesto na podeželju, je tudi dokaz, kako atraktivna in dinamična občina smo.

Vrhunec dogodka je nedvomno bila podelitev občinskih priznanj najzaslužnejšim. Vsakoletno praznovanje občinskega praznika je lepa priložnost, da se javno in slovesno spomnimo tistih, ki še posebno izstopajo s svojim delom, zgledom in dosežki. Grb Občine Polzela sta letos prejela Marjana Šmajs in David Krk. Plaketo Občine Polzela je župan podelil Idi Jevšnik, Ferdinandu Glavniku in Tajani Vrbnjak. Priznanje župana pa so prejeli Štefka Cajhen, Planinsko društvo Polzela, Vaški godci, Anton Poler, Desetina mladink PGD Andraž nad Polzelo in Franc Blagotinšek. Poleg nagrajencev so praznovanje počastili poslanca v Državnem zboru Lidija Ivanuša in Aleksander Reberšek, župani sosednjih občin, predstavniki javnih zavodov in institucij, častni občani Stanko Novak, Jože Kovačec, Konrad Brunšek in Niko Kač, zagotovo pa je bila v mislih z nami tudi častna občanka Neža Maurer.

Slovesnost smo sklenili z družabnim srečanjem, nazdravljanjem in ob kulinaričnih dobrotah, za katere je poskrbel Malteški hram. Manjkalo pa ni niti izrečenih čestitk vsem letošnjim nagrajencem. Večer so popestrili tudi harmonikarji Spopad harmonik in Vaški godci iz Andraža nad Polzelo, ki so poskrbeli, da je vzdušje zares bilo domače in prešerno.

Lidija Praprotnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi