Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Skupaj zmoremo - očistili smo Občino Polzela

Z vsakoletno akcijo želimo v Občini Polzela krepiti povezanost občanov in zavest o skrbi za čisto okolje. Namen akcije je očistiti morebitna divja odlagališča, okolico šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti, kulturnih objektov, bližine vodotokov in gozdnih površin.

Veseli smo, da je odpadkov vse manj in da divjih odlagališč skoraj ni več, so pa žal ceste in poti še vedno odlagališče smeti za marsikoga. Posebno skrb smo tokrat namenili vodotoku Struga, kjer se je izvedla tako sečnja vegetacije, kot tudi odstranjevanje odpadkov, ki v naravo ne sodijo. Nivo Eko, d.o.o., upravljalec vodotoka Struga, je zaradi večjih vzdrževalnih del zmanjšal pretok na Podvinsko-Žalski Strugi na biološki minimum, ob tem pa se je pokazala možnost, da se del čistilne akcije izvede tudi na tem delu.

V čistilni akciji je v soboto, 20. marca 2021, sodelovalo skoraj 1000 udeležencev. Zbralo se je okoli 110 m3 mešanih odpadkov. Ves čas čistilne akcije je bil odprt Kamnolom v Andražu nad Polzelo, kamor so se odvažali tudi večji kosovni odpadki.

Čistilna akcija temelji na prostovoljstvu, njen namen pa je ohranjanje čistega, urejenega ter vsem nam prijetnega bivalnega okolja in narave.
Hvala vsem občankam in občanom Občine Polzela in vsem sodelujočim, prav posebej tudi našim vrtčevskim in osnovnošolskim otrokom, za vaš čas in trud. Hvala, ker vam je mar, v kakšnem okolju živimo. Z našim okoljem pokažemo, kdo smo.


Lidija Praprotnik

Fotografije: Tone Tavčer


Oglejte si tudi