Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Sedem najboljših polzelskih devetošolk in enajst glasbenikov na županovem sprejemu

 

Vsakoletnemu povabilu župana Jožeta Kužnika se je tudi letos, 12. junija 2019, dopoldne, odzval cvetober najboljših učenk Osnovne šole Polzela preteklih devetih let.

Ob sproščenem klepetu so sošolke še zadnjič sedle skupaj kot osnovnošolke in se naužile tudi sladkih pregreh. O svojih dosežkih in kdaj tudi ganljivih izkušnjah, nadaljnjih načrtih ter vtisih in odtisih so spregovorile: Urška Turnšek z razredničarko Ireno Ramšak, Hana Robič z razredničarko Karmen Zupanc, Iza Štih, Julija Trobina, Nana Petrović, Neža Zupan in Maša Zabukovnik z razredničarko Dorotejo Smej Skutnik. Ponosa nad najboljšimi niso skrivale niti šolska psihologinja Katja Čeh, pomočnica ravnateljice Simona Tomšič in ravnateljica Bernardka Sopčič. Ta pa jim je za popotnico dodala še marsikatero življenjsko modrost, med drugim se je zahvalila Občini Polzela in njenemu županu za sprejem in uspešno sodelovanje med letom. Iskrene čestitke je izrekla tudi sedmerici najboljših za marsikatero odrekanje in za zasluge, ki so bile narejene in storjene ter katerih plod je današnji uspeh.

Zatem je sledil še županov sprejem najboljših učencev Glasbene šole Risto Savin Žalec skupaj z mentorji in ravnateljem Gorazdom Kozmusom. Dobitniki knjižnih nagrad, ki so v tem šolskem letu nizali vidnejše uspehe na področju glasbe, so: Nuša Bohak, Pia Gracl, Neja Jankovič, Hana Krašovec, Manca Krašovec, Zala Sevčnikar, Marko Šolajić, Iza Štih, Sofia Štih, Liza Tkalčec in Loriana Turnšek.

Za kulturni program obeh sprejemov je poskrbela Glasbena šola Risto Savin Žalec, in sicer učenca Marko Šolajić in Pia Gracl. Pia se lahko poleg glasbenih uspehov pohvali tudi s pisanjem avtorskih skladb.

Na dan, poln vznemirjenja in lepih občutkov, je župan vsem najboljšim učencem tako po učni kot po glasbeni plati zaželel srečo na nadaljnji poti in jim dejal, naj bodo ponosni, da so Polzelani.  Izrazil je željo, da bi se po končanem šolanju vrnili na Polzelo ter v svojem kraju nadaljevali karierno pot. V zahvalo in trud jim je podaril knjigo Občina smo ljudje - 20 let Občine Polzela ter sadiko češnje za domači vrt, kot spomin na domači kraj, ko jih bo pot vodila v svet.

Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi