Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

Savinjčani beremo

20. novembra, na dan slovenskih splošnih knjižnic, se začenja 14. sezona branja odraslih SAVINJČANI BEREMO.

 

V tednu od 16. do 20. novembra, ko praznujemo teden slovenskih splošnih knjižnic, so knjižnice po vsej Sloveniji spomnile državljane, kako so se prilagodile novim razmeram in katere knjižnične storitve so kljub oviram, ki jih ustvarja epidemija, še vedno dostopne.

V petek, 20. novembra,  Medobčinska splošna knjižnica Žalec  začenja 14. sezono branja za odrasle Savinjčani beremo. Kot je povedala direktorica knjižnice Jolanda Železnik,  jih bodo mnoge knjige nagovorile in povabile k branju. Izbirali so skrbno in izbrali premišljeno. Ponujajo različne žanre, spomniti pa se je treba  na nekatere dogodke, na primer 90-letnico Neže Maurer, častne občanke Občine Polzela. Večina knjig, ki jih ponujajo v branje, je na voljo tudi v elektronski obliki.

»Ob tej priložnosti se vam tudi zahvaljujem, ker z razumevanjem spremljate vse spremembe, ki se dogajajo v knjižnici: odprto, zaprto, stično, brezstično … Trenutno vam lahko gradivo priskrbimo na vhodnih vratih, ob vstopu v knjižnico. Upam, da vas bomo kmalu spet smeli prepustiti užitku, ki ga prebujata sprehod med policami in brskanje po knjigah. Pazite nase in ostanite zdravi, spoštovani bralke in bralci. Obiščite knjižnico, ki vam je najljubša ali najbližja. Imate možnost izbire – v Spodnji Savinjski dolini je kar 11 knjižnic. Mi smo tu za vas. S knjigo bosta samota in osamljenost močno odrinjeni," je dejala Jolanda Železnik.

 

Tone Tavčer

Na sliki: Jolanda Železnik

Oglejte si tudi