Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Polzelski kadeti do zgodovinskega uspeha

Polzelski kadeti so postali prvaki medobčinske kadetske lige in s tem zabeležili do zdaj največji uspeh Nogometnega društva Polzela. Kadetska ekipa ND Polzela - NK Vransko šteje 14 fantov iz Občine Polzela in pet fantov iz Občine Vransko, starih med 15 in 17 let. Pred njimi je zaslužen počitniški čas. A zgolj do avgusta, ko se bodo vrnili na zelenico. Trener Sašo Bakarić ob tem vabi vse mlade ljubitelje nogometa, da se jim pridružijo v društvu in jim pomagajo tudi v prihodnje pisati uspešno polzelsko nogometno zgodbo.

 

Ligaško tekmovanje Medobčinske nogometne zveze Celje se je začelo avgusta lani in končalo letošnjega junija. Polzelski fantje so vse skupaj odigrali 12 prvenstvenih tekem. Prelomna preizkušnja je bila na domačem terenu proti Brežicam, na katero so se zelo dobro taktično pripravili s pomočjo videoanalize in tekmece iz Posavja, ki so bili do takrat prvi na lestvici, premagali s 4 : 0. Naslov prvaka so si zagotovili že v predzadnjem kolu, ko so v Šmarju pri Jelšah 18. maja slavili z 2 : 1. Zadnjo ligaško preizkušnjo so zato lahko v Mozirju odigrali popolnoma neobremenjujoče in uspeh proslavili, kot se za kadetske prvake spodobi. »Izkazali so se vsi igralci, zato smo lahko pometli z vso konkurenco in prvenstvo sklenili z najboljšo obrambo in napadom v ligi,« je zadovoljen trener Bakarić in dodaja, da so za uspeh zaslužni prav vsi mladi nogometaši. Iz naše občine prihajajo Dominik Vrbovšek, Lovro Goltnik, Lovro Štahl, Klemen Kovač, Gašper Mak, Jure Novak, Jaka Škapin, Nik Zabukovnik, Ažbe Dolinšek, Ali Rauter, May Jerko Trkaj, Jan Srebočan, Armando Beganovič in Nik Srebočan.

 

Dobra priprava med epidemijo

Med epidemijo, ko so bili premori brez treningov zelo dolgi, so v številnih klubih ugasnile kadetske ekipe, zaradi česar se jih je v letošnjem ligaškem tekmovanju pomerilo le sedem. Drugače je bilo v Nogometnem klubu Polzela, kjer so za mlade nogometaše poskrbeli s spletnimi treningi, s katerimi so ekipo ohranili v optimalni pripravljenosti. »Počivali nismo niti za trenutek. Zavedali smo se, da čez zimo nimamo dobrih pogojev, da bi se lahko veliko posvetili taktiki in uigranosti, zato smo vse karte vložili v dobro kondicijsko in fizično pripravo,« je pojasnil Bakarić, ki je skupaj z varovanci januarja in februarja opravil kar 48 treningov in odigral deset prijateljskih tekem. »Fantje so imeli samo en dan v tednu prost. Kot trener sem se potrudil, da so bili treningi organizacijsko kakovostno pripravljeni. Za vestno in zbrano delo moram pohvaliti tudi igralce, ki so zelo redno obiskovali treninge.«

 

Do zdaj največji uspeh

Vse to je pripeljalo do doslej največjega uspeha Nogometnega društva Polzela, ki je nase prvič opozorilo v letih 2017 in 2019, ko so letniki 2005 in 2004 postali prvaki lige U13 in U15. Sašo Bakarić je tako postal eden izmed redkih trenerjev v Sloveniji, ki mu je v tako kratkem času skupaj z mladimi fanti (U13, U15 in U17 ) uspelo postati prvak. »Zelo sem vesel, da sem pripomogel, da je društvo zaradi vseh teh uspehov postalo zelo prepoznavno. To mi v moji trenerski karieri pomeni ogromno. Obenem pa je to potrditev, da je moja vizija dobra in da smo na pravi poti,« pravi Bakarić.

 

Vračajo se avgusta

Vse selekcije Nogometnega društva Polzela so imele treninge do konca šolskega leta, ko že tradicionalno pripravijo zaključni piknik za vsako selekcijo. Za njimi je zahtevna sezona tako zaradi dela znotraj društva kot tekmovalnega področja, zato so s svojimi mislimi počasi že na zasluženem dopustu. Pred nogometaši je zaslužen počitniški čas, ki ga bodo izkoristili tudi za nekaj oddiha. »Ob tej priložnost bi rad vse ljubitelje mladih nogometašev povabil, da se vpišejo v društvo in skupaj z nami nadaljujejo pisanje lepih uspehov še naprej,« je ob koncu dodal Bakarić.

 

Špela Ožir

Oglejte si tudi