Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
27°C
9°C
JUTRI
31°C
12°C
1150

Polzelani na balkansko tekmovanje

Četudi je letos vrhunec planinske orientacijske sezone odpadel, je  mladinska komisija pod okriljem Planinske zveze Slovenije organizirala manjše enodnevno planinsko orientacijsko tekmovanje na Medvedjem Brdu. Pomerilo se je 27 ekip iz vse Slovenije v štirih kategorijah (B, C, D, E). Tekmovanja so se udeležili tudi planinci iz Spodnje Savinjske doline in dosegli lepe rezultate. Polzelani v kategoriji E - člani  prvo mesto. Najboljši bodo odšli na balkansko tekmovanje, ki bo jeseni v Črni gori.

Tudi letos je moral biti zmagovalec najboljši v poznavanju teoretičnega in praktičnega dela. Na treh »živih« točkah so se tekmovalci pomerili v poznavanju vozlov, prve pomoči in poznavanju gorskih jezer oziroma voda. Bile so tudi tri »polžive« točke, kjer ni bilo človeka, temveč so bile zgolj naloge za reševanje. Tam so morali tekmovalci izmeriti azimut, določiti višinsko razliko in odgovoriti na zvito vprašanje. Poudarek je bil na orientacijskem in splošnem planinskem znanju, saj so bile proge precej tehnično zahtevne, prav tako so bili testi in vrisovanja nekoliko težji kot običajno.

Vrstni red: kategorija B (učenci 7., 8., 9. razreda) 1.  Poljčane, 2., 3., in 4. ekipe OŠ Petrovče; kategorija C (od 1. letnika srednje šole do vključno 18. leta starosti): 1. Poljčane, 2. Polzela; kategorija D (mlajši člani do 27. leta starosti in več): 1. Poljčane, ..., 4. Vransko; kategorija E (starejši člani - 40 let in več starosti): 1. Polzela, 2. Zabukovica, 3. Žalec, 6. Polzela.

 

Tone Tavčer       

 

Na sliki: Ekipa PD Polzela - nepremagljivi, ki so zmagali v kategoriji E, starejši člani: Tanja, Jože Sadnik, Zdenka, Franjo Jajčevič in Martin Jazbec.                                                                                                    

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi