Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Pod maskama sta se skrivali Polzelanki

Vsi ljubitelji slovenskih družabnih televizijskih oddaj zagotovo niste spregledali oddaje Kdo si ti? Zvezde pod masko, ki je ob koncih tedna od letošnjega februarja na ogled na Planet TV. Še toliko bolj je bila za Polzelane zanimiva četrta oddaja, ko je gostitelj večera Klemen Slakonja pod maskami skrival kar dve znani Polzelanki: pevko in članico skupine Bepop Ladies Tinkaro Fortuna in voditeljico osrednje informativne oddaje na Planet TV Valentino Plaskan Jordan.

Tinkara Fortuna nam je zaupala, da je bilo zanjo sodelovanje v oddaji zanimiva izkušnja, ki ji je bila ponovno pisana na kožo, saj nadvse rada pleše in poje. Da je v vlogi resnično uživala, smo opazili tudi gledalci, ko je na odru v maski muce navduševala z dovršenim petjem in lahkotnimi gibi, o katerih je v presežnikih govorila tudi komisija. »Največji izziv je bil zagotovo to, ker se je iz maske zelo slabo videlo. V ušesih sem imela slušalke, po katerih sem poslušala  koreografinjo, ki mi je navodila, kam sem se morala premakniti, dajala kar v angleščini. Obenem mi je skozi vso točko prišepetavala 'be a cat, be a cat' ('bodi mačka, bodi mačka'), saj sem sicer takoj začela vpletati svoje gibe,« pravi priljubljena pevka, ki je po predvajanju oddaje na televiziji objavila na svojem profilu na družabnem omrežju nekaj fotografij iz Budimpešte. Ni šlo za družinski izlet, temveč se je v glavnem mestu Madžarske skupaj z drugimi člani ekipe Planet TV mudila zaradi štiridnevnega snemanja oddaje. In kako se jim je uspelo skriti pred šestčlansko komisijo? »Masko smo imeli na vajah in potem v oddaji, vmes smo se neprestano sprehajali v črni halji, rokavicah, črni motoristični čeladi. Tudi do stranišča smo morali iti popolnoma zakriti, če bi slučajno koga srečali, da nas ne bi prepoznal.«

Pod sliko z okvirjem

V Budimpešto je odpotovala tudi Polzelanka Valentina Plaskan Jordan, ki na Planet TV vodi osrednjo informativno oddajo. »Že ob začetku, ko me je ekipa oddaje povabila k sodelovanju in si niti približno nisem predstavljala, da bo šlo za tako poseben projekt, je bilo vse skupaj videti kot 'top secret' (strogo zaupna) misija. Ekipa nam je izvajalcem strogo zabičala, naj o projektu ne razlagamo nikomur, prav tako nismo vedeli, kdo so drugi znani obrazi pod masko, ki bodo nastopali v pevskem šovu, na začetku niti tega, kdo bo komisija, kdo bo oddajo vodil,« pravi Valentina, ki ji ni bilo žal, da se je odločila za sodelovanje, čeprav je komaj uskladila že tako natrpan urnik, razpet med napornimi urniki dela v uredništvu informativne oddaje, ki jo tudi vodi, in drugimi projekti, radijskimi, igralskimi, ki jih poskuša razporediti tako, da se ustrezno dopolnjujejo. »Že ko sem snemala pesmi v studiu, mi je bilo posebno doživetje, ker sem se dotaknila svojih rokerskih korenin, ki so me spomnile na srednješolsko obdobje, ko sem pela v heavy metal bendu. Nastop pa je bil nekaj, česar še nisem doživela,« nam je še zaupala in dodala, da mora priznati, da se pod težo maske, slike in okvirja, s katerim se je poskušala nekako premikati in izvajati koreografijo, ni zavedala, da bo vse skupaj na koncu videti tako izvrstno, da bo delovalo skorajda povsem naravno in lahkotno.

Špela Ožir









Oglejte si tudi