Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Po novem letu ponovno na Polzeli

Zasebna pediatrična ambulanta na Polzeli je po upokojitvi dolgoletne zdravnice Vlaste Matjaž, dr. med., prešla pod okrilje Dispanzerja za otroke in mladostnike Žalec. Ta zaradi obnove polzelske ambulante od poletja naprej zdravstveno dejavnost izvaja v Zdravstveni postaji Prebold.

Čeprav so starši in otroci zadovoljni tako z organizacijo dela kot prostori, nestrpno pričakujejo obnovljeno domačo ambulanto. Obnova bo končana do konca tega leta, tako da bo Dispanzer za otroke in mladostnike Žalec z novim letom lahko že začel izvajati dejavnost v prenovljenih prostorih v središču Polzele. Izvajalec del Alen Srebočan iz Ločice ob Savinji je prostore začel obnavljati sredi oktobra. Gre za celovito in obsežno prenovo, ki bo zajemala tako gradbeno-obrtniška dela kot obnovo strojnih in elektro inštalacij. Na novo bo izdelana in dobavljena tudi vsa notranja oprema, za kar bo poskrbelo Mizarstvo Mansutti iz Gorice pri Slivnici.

Od decembra dodatna zdravnica

V prenovljenih prostorih bo delo, kot je pojasnil zdravnik Andrej Mlakar, dr. med., zelo verjetno potekalo po enakem urniku kot pred začetkom prenove. »Morebitnih sprememb ne načrtujemo. Mesečni urniki so vedno objavljeni na naši spletni strani in na vratih ambulante,« je pojasnil in dodal, da se bo zdravnikom Dispanzerja za otroke in mladostnike Žalec decembra pridružila zdravnica Anja Šelih, dr. med., ki bo zaposlena predvidoma v obsegu 24 ur na teden. »Delo pri nas bo opravljala tri dni v tednu, in to v ambulanti na Polzeli. Dva dni v tednu bo zdravnik specialist pediatrije po razporedu.«

Špela Ožir

Oglejte si tudi