Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Oratorij Polzela 2021: "Zaupam, zato si upam"


Po enoletnem premoru zaradi koronavirusa so v tednu od 12. do 16. julija  na Polzeli uspešno izpeljali oratorij, ki je po lanskem programu potekal pod geslom »Zaupam, zato si upam«. 37 otrok, za katere je skrbelo 13 animatorjev, je spoznavalo starozavezno perzijsko kraljico Estero, ki je s svojim pogumom in trdno vero v Boga rešila svoje judovsko ljudstvo.

Vsak dan je bil edinstven, saj so animatorji s pestro izbiro dejavnosti želeli, da otroci ustvarijo čim več lepih spominov in nepozabnih izkušenj. V ponedeljek so izvedli veliko igro Krokodilčki, v torek so ob svetopisemski zgodbi Noeta in njegove barke tekmovali, katera skupina bo izdelala najlepši plakat, v sredo so se odpravili na izlet v Novi Klošter ter obiskali polzelski gasilski dom, v četrtek so imeli vodne igre, v petek pa so s sveto mašo sklenili  druženje.

Kaj je oratorij?
Oratorij je vzgojni počitniški program za otroke, ki ga pripravljajo mladi prostovoljci. Izvedba, v kakršni ga poznamo danes, v Sloveniji poteka od leta 1988. Do danes se je razširil že v več kot 320 krajev po vsej Sloveniji. Za nekaj dni, teden ali več združuje med seboj otroke, mlade in odrasle – udeležence, animatorje in njihove voditelje.

Oratorijski program v harmonično celoto združuje zabavo, sproščujoče, ustvarjalne in poučne dejavnosti, druženje in duhovnost. Navdihuje se v ideji preventivnega vzgojnega sistema, katerega začetnik je italijanski duhovnik sv. Janez Bosko.

Večina oratorijev je namenjena otrokom in mladostnikom, vodijo pa jih animatorji prostovoljci, ki so srednješolci in študenti.

Letošnji oratorij so pomagali izpeljati: Župnija Polzela, Občina Polzela, Gostilna Cizej, Osnovna šola Polzela, Gostilna Aleal Parižlje, Planinski dom na Gori Oljki, Gobarsko-mikološko društvo Polzela, Mlekarna Celeia, Dom upokojencev Polzela, pekarna Fortesa, PGD Polzela in Ločica ob Savinji, Konferenčni center Polzela (dvorec Novi Klošter). Vsem, tudi neomenjenim, najlepša hvala.                          
Tone Tavčer

Oglejte si tudi