Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Odsev svetlobe na gradu Komenda

 

»Dobri prijatelji, dobre knjige in čista vest;

to je recept za popolno življenje.« (Mark Twain)

 

Mnogim je načrte za  pomladne in poletne dni tega leta spremenila epidemija. Kar je bilo obvezno, pomembno, neodložljivo – vse je bilo mogoče pozabiti, preložiti, se prilagoditi. Neprizadeta je ostala samo ljubezen, prijateljstvo in medsebojno spoštovanje.

 

Našteto  je ostalo in se čuti med likovniki Kulturno-umetniškega društva Polzela  tudi v času  osamitve  za domačimi zidovi. Dobrim ljudem ne manjka prijateljev, s prijatelji se  delijo in širijo ideje, izkušnje, znanje. Kar je  lepega in zanimivega, pa tudi  uporabnega v izrednih razmerah, vse to je navdušilo likovne ustvarjalce.

 

Preloženi ali odpovedani so bili lepi in zanimivi projekti:  tradicionalna razstava »Žena – mati«,  ki  bi jo letos  posvetili spominu na akademsko slikarko Darinko Pavletič Lorenčak ob 10. obletnici smrti,  likovna razstava  "Čebele in čebelarji"  ob tretjem svetovnem dnevu čebelarstva in 250-letnici imenovanja prvega slovenskega učitelja čebelarstva,  likovna razstava »Slovenske zdravilne rastline« na četrti likovni koloniji v Novem Kloštru ob mednarodnem letu rastlin. Kljub temu so likovniki ustvarjali in se optimistično pripravljali na čas, ko bo  druženje  spet dovoljeno. Ne samo panjske končnice na fotografiji, še mnogo drugih zanimivih del čaka na  primeren čas. Nekatera dela pa so namenjena v zahvalo in priznanje najzaslužnejšim prostovoljcem v boju z epidemijo.

 

Obiskovalcem gradu Komenda je še vedno na ogled čudovita razstava likovnih del »Odsev svetlobe« avtorice Erne Kumperger, članice likovne sekcije KUD  Polzela.

 

Mojca Korošec

Oglejte si tudi