Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Obvestilo zdravnikov Zdravstvene postaje Polzela

Zaradi slabšanja epidemiološke situacije na območju občine Polzela in občine Braslovče ter z namenom, da čim bolj preprečimo širjenje novega koronavirusa in vseh ostalih nalezljivih obolenj, ponovno pozivamo vse občane, da se držijo naslednjih navodil: 

  1. V primeru zdravstvenih težav obvezno kontaktirajte svojega osebnega zdravnika po elektronski pošti ali telefonu. Izvide preiskav lahko oddate tudi ob vhodu v ZD, kjer lahko prevzamete tudi naročene obrazce. Nenaročeni obiskovalci ne morejo v ZD, razen v primeru življenjsko ogrožujočega stanja! 
  2. Ob naročanju je potrebno medicinski sestri podati vse podatke o trenutnih zdravstvenih težavah. Medicinska sestra bo podatke predala zdravniku. Zdravnik bo glede na to določil način obravnave in termin pregleda, če bo to potrebno.
  3. Že ob naročanju je obvezno medicinski sestri odgovoriti na vsa vprašanja o trenutnem zdravstvenem stanju, ker brez izpolnjenega vprašalnika ne boste mogli v ZD.
  4. V primeru prehlada ali znakov okužbe dihal ostanite doma in se posvetujte o nadaljnjih ukrepih v svoji ambulanti:
  • Pacienti s prehladnim obolenjem, ki ne potrebujejo pregleda pri zdravniku, pokličejo svojega osebnega zdravnika, da jih naroči na bris in odpre bolniški stalež. Prosimo, da v primeru pozitivnega brisa obvestite svojega osebnega zdravnika.
  • Pacienti s prehladnim obolenjem, ki potrebujejo zdravniško pomoč, bodo pregledani v skupni ambulanti v SB Celje.
  1. V primeru zdravstvenih težav izven ordinacijskega časa lahko kontaktirate dežurno ambulanto ZD Žalec (03 713 43 16).

V primeru NUJNEGA STANJA (težko dihanje ali druga nujna stanja) pokličite 112

Na tem mestu ponovno pozivamo vse občane, sploh pa starejše in tiste s kroničnimi boleznimi, da ne hodijo v prostore, kjer se zadržuje večje število ljudi in ostanejo doma, če je le mogoče!

Zdravniki Zdravstvene postaje Polzela

Oglejte si tudi