Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

OBVESTILO ZA PACIENTE ZDRAVSTVENE POSTAJE POLZELA

Zaradi razglasitve epidemije so v Zdravstveni postaji Polzela uvedli spremembe, ki so ključne, da se čim bolj prepreči širjenje okužbe s koronavirusom:

  1. Do preklica so zaradi lažje organizacije dela vse ambulante odprte dopoldne.
  2. V primeru zdravstvenih težav kontaktirajte svojega osebnega zdravnika po elektronski pošti ali telefonu. Ne hodite osebno v ambulanto, če niste naročeni!
  3. Klinično delo bo zaradi manjše možnosti prenosa okužbe potekalo po internem razporedu, kar pomeni, da bodo paciente vsak dan pregledovali zdravniki, določeni z razporedom.
  4. Če svojega osebnega zdravnika ne morete priklicati po telefonu in nimate elektronske pošte, smo aktivirali dodatni telefonski številki: 068 610 062, 031 543 555.
  5. Na mobilnih številkah in po elektronski pošti sprejemamo tudi naročila za recepte za redno terapijo. Ne hodite v zdravstveni dom zaradi naročila receptov, urejanja bolniškega staleža ali dostave izvidov!
  6. Z novim načinom dela poskušamo čim bolj zmanjšati možnost prenosa okužbe, zato bodo pacienti pregledovani v dveh različnih ambulantah:
  • Bolniki s prehladnim obolenjem, ki potrebujejo zdravniško oskrbo, bodo napoteni v Urgentni center Celje, kjer so za ta namen odprli posebno ambulanto.
  • Bolniki brez prehladnega obolenja, ki nujno potrebujejo zdravniško oskrbo (prevezi, poslabšanja kroničnih bolezni), bodo pregledani v posebni ambulanti v Zdravstvenem domu Polzela.
  1. V primeru zdravstvenih težav zunaj ordinacijskega časa lahko kontaktirate dežurno ambulanto ZD Žalec (03/713 43 16). V primeru NUJNEGA STANJA (težko dihanje ali druga nujna stanja) pokličite 112.

 

Na tem mestu ponovno pozivamo vse občane, zlasti pa starejše in tiste s kroničnimi boleznimi, da se držijo navodil in ostanejo doma, če je le mogoče.

Oglejte si tudi