Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Novo obdobje, nove priložnosti

Vsi skupaj smo vstopili v januar 2021 z novimi željami in pričakovanji, da bo v tem letu drugače, da bo lahkotneje. Pa je res tako čutiti, potem ko je prvi mesec leta 2021 za nami?

Vsak zase ve, kako se počuti. In dan ni enak dnevu. Vsak dan zase prinaša novo priložnost, da ga načrtujemo drugače.

Da si že zjutraj ali pa morda večer prej zastavimo načrt, kaj si želimo v naslednjem dnevu početi. Pri tem so nam vodila vprašanja:

- kako poskrbeti za gibanje,

- kako poskrbeti za zdravo prehrano,

- koga poklicati,

- kaj prebrati,

- katere oddaje pogledati,

- kako poskrbeti za svoje rastline, živali, za svoj dom  ...


Mesec februar prinaša tudi  priložnosti za nove začetke.  Kitajci 3. februarja 2021 praznujejo začetek novega leta. In po Dao pratiki 2021 je za Kitajce leto 2021 leto kovinskega bivola. 

Po kitajski tradiciji predstavlja mejnik med starim in novim. Predstavlja konec zime in upanje na pomlad. Bivol je v svoji naravi zelo vzdržljiv in nas uči, kako najti najboljše v sebi, ko stvari postanejo najtežje. Umirjeno sporoča, da ko ti je najhuje, si že pred ciljem. Vzdrži! Prednostne naloge so skrb za zdravje, prehrano, zemljo, tehnološki napredek in trajnostni zdrav razvoj zemlje.


Zato naj bodo v letu 2021 še posebej poudarjene in živete vrednote, kot so: prijaznost, iskrenost, zaupanje, zanesljivost, skrbnost, odgovornost, potrpežljivost, marljivost, umirjenost, odločnost, vodenje, skromnost, tradicionalnost, vztrajnost, samozaupanje, samoodgovornost, unikatnost, dostojanstvenost, ustvarjalnost ...


Tako vam vsem skupaj kot vsakemu posebej želim, da zrete v prihodnost z upanjem in vedenjem, da ima v življenju vsako obdobje svoj smisel, poslanstvo in pomen. Naj vas predlagane vrline kitajskega leta bivola spremljajo na vaši poti, z željo da bomo ostali skupaj zdravi, povezani ter drug drugemu v oporo in pomoč.


Marjana Šmajs


 


Oglejte si tudi