Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

In memoriam: Otonu Kronovšku

Veliki mislec Rumi je zapisal: »Luč, ki sveti v tebi, je bolj veličastna kot sončni vzhod ali sončni zahod.« Pomembno je, da odkriješ to luč in si jo pripravljen vedno znova prižgati ter jo deliti z drugimi, ki jo zelo potrebujejo, saj ta luč osmišlja naša življenja in jih dela dragocena.

Za Otona Kronovška, člana Medgeneracijskega društva Mozaik generacij Polzela, lahko z zagotovostjo trdim, da je bil človek, ki je svetil in nosil luč v sebi, tako zase kot za druge.

Bil je človek druženja, radosti, humorja ... V našem društvu je bil znan  kot mentor v šahovskem krožku, kjer je vsak teden z veseljem predajal šahovsko znanje ter pri članih šahovske družine krepil in spodbujal ustvarjalnost v odkrivanju šahovske umetnosti.

Bil je strasten športnik. Ne zgolj šahist. Rad je igral tenis. Bil je pobudnik za ustanovitev kegljaške skupine v našem društvu, v kateri so se povezovali člani različnih starostnih skupin, ki so si skozi  redna druženja krepili zdravje ter izmenjali marsikatero misel, počutje in tudi šalo.

Oton je bil nepozaben član naših strokovnih ekskurzij po Sloveniji. Zakaj nepozaben? Dobra volja, sposobnost povezovanja ter neusahljiva žilica za humor so ključne značilnosti, ki so naredile naša druženja tudi zaradi njegove prisotnosti nepozabna.

V decembru posebnega leta 2020 nas je globoko pretresla vest, da se je  naš član in voditelj Oton Kronovšek poslovil.  Ob takšnih trenutkih minljivosti se zaveš, kako je življenje kratko in kako pomembno je zavedanje, da naredimo dobre stvari drug za drugega vsak dan, saj ne vemo, kako dolgo bomo še ob naših dragih.

Dragi Oton, hvala za vsa tvoja darila, ki si nam jih zapustil in jih nosimo v svojih srcih. Skozi njih boš z nami živel še naprej. Pogrešali te bomo.


Marjana Šmajs


Oglejte si tudi