Logo MojaObčina.si

Polzela

JUTRI
10°C
-2°C
PON.
10°C
-1°C
Deli
1119

Člani Društva upokojencev Andraž na pohodu na Dedno polje

Zjutraj, 5. julija, ob pol šestih, se je pred Domom krajanov zbralo petnajst pohodnikov  Društva upokojencev Andraž. Jutro je nakazovalo na lep dan in vsi smo bili v pričakovanju prijetnega druženja ter lepega pohoda, čeprav smo se odpravljali na gorenjski konec, kjer hribi in gore niso šala, predvsem za nas upokojence.

Z dobro voljo smo se odpeljali v smeri Ljubljane, v nadaljevanju proti Bledu, do Bohinja. V Stari Fužini nas je pričakala zapora za smer Planina - Blato. Kljub temu smo se ob plačilu lahko odpeljali do izhodiščne točke pohoda – Parkirišče Blato.

Tu smo se opremili pohodu primerno. Na začetku pohoda nas je pričakala relativno strma, dobro uro dolga pot, do Planine Jezero. Tam smo se okrepčali, malce spočili in nato nadaljevali pot do Dednega polja, na nadmorsko višino 1560 metrov. Na tej točki, ki je znana po  pašnikih za govedo in drobnico, nam je  tamkajšnji  pastir  postregel  s kislim mlekom, na koncu pa še s kavico. Po daljšem postanku nas je čakala dvourna pot do Planine Laze. Ta točka je poznana po pridelavi domačega sira. Po krajšem postanku smo nadaljevali pot do izhodiščne točke - Parkirišče Blato. Ta dobro uro trajajoča pot je bila dokaj zahtevna, saj je bila strma. Temu primerno smo prilagodili tempo hoje, da ne bi prišlo do kakršnihkoli pohodniških poškodb.

Pogled na uro ob vrnitvi na izhodiščno točko je pokazal, da je naš pohod trajal skupaj sedem ur.

Med vožnjo ob vračanju smo se ustavili in okrepčali s pijačo in toplo malico. Dan se je že nagibal v noč, ko smo prijetno utrujeni prispeli domov  v Andraž nad Polzelo.
Drago Jamnikar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi