Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Promocijski film POLZELA, MESTO NA PODEŽELJU

Polzela, mesto na podeželju je vodilo novega promocijskega filma Občine Polzela. Film je premiero doživel 1. oktobra 2019 na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku, odzivi gledalcev pa so izjemno pozitivni, saj gre za resnično visokokakovosten film. Namen  nastanka filma je pridobitev videomateriala za promocijo Občine Polzela, saj je v času interneta in družbenih omrežij promocija nujno potrebna.

Filmska kamera, z osebno izkaznico "Polzela, mesto na podeželju", se je ustavila na več kot 50 točkah v občini, pred njo pa je stopilo okoli 100 sodelujočih. Rdeča nit filma je mladi par - avanturista, ki skozi film odkrivata lepote, zanimivosti, običaje in kulinariko Občine Polzela ter delujeta kot vezni člen med vsemi sklopi in dogodki. Poleg para v filmu sodelujejo večinoma lokalni prebivalci, ki so avanturisti, športniki, družine, raziskovalci, družabniki.  Vsi prizori v filmu so posneti ustvarjalno in premišljeno, s celovitim pristopom. Z uporabo različnih perspektiv in dinamičnih premikov kamere so dosežene elegantne vizualne kompozicije. Z bližinskimi in srednjebližinskimi posnetki so igralci in posamezni elementi izluščeni iz ozadja, pri upočasnjenih posnetkih pa so poudarjeni določeni segmenti. Zračni posnetki v filmu razširijo pogled in prikažejo privlačne posnetke pokrajine. Ustvarjalna integracija posebnih vizualnih učinkov pa daje  gledalcu posebno doživetje.

Film je posnel Matej Vranič iz foto- in videoprodukcije Fotokom in napisal tudi scenarij za film. Matej je povedal: »Ko me je Občina Polzela povabila k sodelovanju, da pripravim promocijski film, sem si po prvem telefonskem pogovoru rekel: 'Tole bo zelo težko dobro narediti, saj na Polzeli se vendar nič ne dogaja!'" Toda kmalu se je izkazalo, da sem živel v popolni zmoti, kot marsikdo, ki sosednjo občino zelo malo pozna ali ne ve ničesar o njej. Sledila je slikovita in obširna predstavitev občine in ideje so kar švigale v glavi: kako kaj posneti, realizirati. Ker sem bil prepričan, da bo za ta film zelo dobro, če v njem v večji meri nastopajo lokalni prebivalci, sem poskušal prepričati čim več domačinov oziroma občanov, naj odigrajo posamezne vloge v filmu. Glavna igralska vloga je bila zaupana Lani Krajnc in Tinu Kovačiču, ki sta predstavljena kot eskapista, ki odkrivata lepote občine. Na snemanju nam je uspelo ujeti in posneti vse, kar smo si v scenariju zastavili, nato pa sva z montažerjem Jernejem Župevcem nekaj tednov presedela za računalnikom in premetavala kadre ter sestavljala zgodbe v pravo zaporedje. Dokončno sestavljen film in v celoti podložen z ambientalnimi zvoki je z glasbo oplemenitil nadarjeni skladatelj Leon Firšt.«

V promocijskem filmu je prikazano ravno to, kar želimo skozi vsebino gledalcu sporočiti. Občina Polzela ponuja številna doživetja in zanimivosti, ki bodo zagotovo presenetili še tako zahtevnega avanturista. Ni treba, da smo veliko mesto oziroma občina, ki šteje prebivalce v šestmestnih številkah. Tudi manjše občine lahko ponudimo obiskovalcem precej zanimivosti in avanture željnega turista popeljemo skozi nepozabna doživetja. Le dovoliti si morate Občino Polzelo obiskati in spoznati ljudi ter doživeti, kar občina ponuja.

Film z naslovom »Polzela, mesto na podeželju« si lahko ogledate tukaj.

Alenka Kočevar



Oglejte si tudi