Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Poročni protokoli na gradu Komenda malo drugače

V modernem času so poroke drugačne; intimne in pisane na kožo mladoporočencema. Načrtovanje poroke se začne z izbiro lokacije za obred in slavje. Okolje gradu Komenda, ki na gričku sredi Polzele ohranja skoraj 500-letno zgodovino malteških vitezov, je gotovo posebna lokacija za poseben dogodek.


Tako pomembna odločitev, kot je odločitev za skupno življenje dveh, ki se imata rada, si zasluži skrbno načrtovanje. Ker se želimo čim bolj približati željam mladoporočencev, smo na TIC Polzela pripravili nove poročne protokole: od preproste poroke do poroke, kjer je veliko vključenega. Pozorno sledimo okusu in željam mladoporočencev. Poroka je lahko minimalistična ali razkošna, elegantna ali povsem sproščena. Nekaj idej, kako ustvariti dan kot iz sanj, vam ponujamo mi. Grajsko okolje je privlačno in nepozabno za vedno več mladoporočencev. 


Protokol 1:
v poročni dvorani ali na grajskem dvorišču gradu Komenda (100 €/poroko).
Vključuje poročno mizo, preprost cvetlični aranžma, bele fotelje za mladoporočenca in priči, zastave, predvajanje dveh ali treh skladb po vaši izbiri, grajske svečnike, pripravo prostora, čiščenje in obratovalne stroške.


Protokol 2:
v poročni dvorani ali na grajskem dvorišču gradu Komenda (300 €/poroko).
Poleg opisanega v Protokolu 1 vključuje še: po želji postavitev stolov tudi za svate, postreženo Malteško penino za mladoporočenca in priči, možnost fotografiranja kjer koli na gradu Komenda (fotograf ni vključen v ceno), predvajanje dveh, treh skladb ali živa glasba v sodelovanju z glasbeno šolo.


Protokol 3 – VIP-poroka na gradu Komenda:
v poročni dvorani ali na grajskem dvorišču gradu Komenda (1000 €/poroko).
Poleg opisanega v Protokolih 1 in 2 vključuje še: uporabo grajskega salona za pripravo neveste in ženina (ob tem voda in prigrizki), del grajskega dvorišča v ekskluzivno uporabo - 6 ur, najem elegantnih belih poročnih stolov, odpiranje Malteške penine s sabljo, po želji gugalnica na platani le za ta dogodek postavitev poročnega cvetličnega loka.


Uporaba poročne dvorane in grajskega dvorišča gradu Komenda kot uradnega prostora je za sklenitev zakonske zveze oproščena takse. Doplačilo pa je potrebno za organizacijo dogodka in za stroške najema opreme.


K osnovni ponudbi lahko dodamo tudi druge pozornosti, ki bodo vajino zgodbo naredile še bolj osebno in nepozabno, le zaupati nam jih morate. Na gradu je tudi grajski Bistro, kavarna in slaščičarna Pasijonka, kjer lahko po želji nadaljujete svoje poročno slavje. Pripravijo izvrstno pogostitev za povabljene.


Zakonska zveza se lahko sklene pred matičarjem in (odvisno od želje mladoporočencev) pred pooblaščencem upravne enote ali županom, ob prisotnosti prič ali brez, in sicer vse sobote v letu (razen praznikov).


Število porok na gradu Komenda iz leta v leto narašča, največ jih je v poletnih mesecih.
Prepričani smo, da bo zaradi posodobljene in na novo opremljene grajske poročne dvorane in bližnjega lepo urejenega parka Šenek, nadvse primernega za poročno fotografiranje, zanimanje vedno večje, zato ne odlašajte z ogledom in rezervacijo.


Za vse informacije smo na gradu Komenda dosegljivi po telefonu 03/703 32 28, lahko pa se v času odprtosti TIC Polzela oglasite osebno. Veseli vas bomo.


Beseda bo vajina, mi pa vama bomo v pomoč pri uresničenju vajinih želja.


Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi