Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
22°C
8°C
JUTRI
21°C
9°C
Deli
866

Odprti atelje na gradu Komenda

 

V sklopu Tedna ljubiteljske kulture so od 17. do 26. maja 2019 po Sloveniji potekale različne kulturne prireditve. Na Polzeli je svojo dejavnost in dela pokazalo 22 likovnikov KUD Polzela, Mavrice KD Ivan Cankar Tabor in likovniki KD Kisovec iz Občine Zagorje ob Savi.

 

V celodnevnem ustvarjanju na gradu Komenda so prikazali slikanje na platno, keramiko in kamen, kiparjenje in poslikavo tekstila. Zanimivi so unikatni izdelki poslikane keramike, ki so jih polzelski likovniki izdelali na tridnevni delavnici v tovarni Keramika Gorenje, ki jim je ponudila sponzorstvo. Tudi poslikava dežnikov je popestrila dogajanje, poudarek pa je bil ob odprtju razstave na obletnicah sodelujočih društev (120 let KUD Polzela, 10 let likovnikov KD Kisovec, bližnjih 20 let Mavrice Tabor) in na letošnjem Vodnikovem letu, imenovanem ob 200. obletnici smrti velikega literata, duhovnika, profesorja, ravnatelja, šolskega nadzornika, časnikarja in pesnika. O Slovencih je med drugim zapisal: »Za uk si prebrisane glave, pa čedne in trdne postave. Išče te sreča, um ti je dan, našel jo boš, ak nisi zaspan.« Portret  Vodnika je upodobil Darko Ocvirk, z recitacijo pa sta dogodek požlahtnili Stanka Kopušar in Urška Matko.

 

Priznanje in pohvalo dogodku so izrekli župan Občine Tabor Marko Semprimožnik, podžupan Občine Polzela Miloš Frankovič in predsednik KUD Polzela Marko Slokar, nato pa uradno odprli razstavo del 22 ljubiteljskih slikarjev. Razstava bo na gradu Komenda na ogled do 6. junija 2019.

 

Tone Tavčer

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi