Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Občina po meri invalidov: korak naprej k izenačevanju enakih možnosti

V okviru priprave projekta »Občina po meri invalidov« se je 24. avgusta 2021 ob 14. uri v sejni sobi Občine Polzela sestala delovna skupina. Namen sestanka je bila priprava analize dejanskega stanja o položaju invalidov v Občini Polzela.

Analiza stanja o položaju invalidov v Občini Polzela temelji na upoštevanju standardnih pravil OZN za izenačevanje možnosti invalidov in poskuša zajeti vse vidike življenja v lokalni skupnosti, z namenom narediti načrt dela, ki bo v prihodnosti zagotavljal bolj kakovostno življenje invalidov.

Člani delovne skupine, ki jo vodi direktorica občinske uprave Alenka Kočevar, so se na prvem sestanku srečali z različnimi vprašanji o stanju oziroma kakovosti infrastrukture, storitev in dostopnosti ter pomembnosti informacij, ki so namenjene ljudem z različnimi oblikami omejitev.

Uvodna analiza je pokazala, da je občina s pomočjo društev, organizacij in zavodov  naredila že zelo veliko na področju izboljšanja položaja invalidov v občini, vendar se je treba zavedati, da nam tehnološki razvoj in pretok informacij prinašata nove izzive. Ti izzivi posledično ustvarjajo priložnosti za nove rešitve, ki jih bo delovna skupina s pomočjo analize dejanskega stanja vključila v akcijski načrt.

K izdelavi akcijskega načrta vabimo vso zainteresirano javnost v lokalni skupnosti in širše, saj želimo pridobiti čim več informacij ter rešitev, ki bodo izvirale iz dejanskega stanja in potreb invalidov ter tudi drugih ogroženih skupin v občini. V oktobru bomo izvedli okroglo mizo, kjer bomo na podlagi podanih pripomb in dopolnitev te smiselno vključili v akcijski načrt.

Ker gre za pomemben korak občine k izboljšanju položaja invalidov, vabimo vse, ki se srečujete s katero koli obliko omejitve, da nam posredujete predloge, s katerimi bomo lahko skupaj ustvarili pogoje, ki bodo omogočali enake možnosti za vse.

Predloge sprejemamo v pisni obliki na naslov: Občina Polzela, Malteška cesta 28, 3313 Polzela ali na mail: obcina.polzela@polzela.si.

Jasna Gregorc,
koordinatorica projekta
"Občina po meri invalidov"

Oglejte si tudi