Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Spoznavanje novih pokrajin Slovenije

Medgeneracijsko društvo Mozaik generacij Polzela je v septembru organiziralo ekskurzijo za svoje člane in voditelje skupin, katerim so se pridružile tudi članice društva Mavrica iz Žalca.

Na parkirišču pri Tušu smo ob 7. uri zjutraj napolnili avtobus in se odpravili v Slovenske gorice. Prvi postanek smo imeli na izletniški kmetiji Šenveter  na Dražen Vrhu v Občini Sveta Ana, kjer so nam postregli s kmečkim zajtrkom. Potem smo se odpeljali v Zgornji Dražen Vrh, kjer smo si v Methansovi hiši zgodb ogledali etnološko zbirko in umetniško galerijo, v kletnih prostorih pa smo degustirali vrhunska vina kmetije Šenveter. Od tam nas je pot vodila mimo Kaprovega dvorca, Hansonovega mlina, skozi naselje Trate, kjer je grad Cmurek z Muzejem norosti. Ustavili smo se pri ribiškem domu v Zgornjem Konjišču. Sprehodili smo se do očeta panoramskih hrastov in ribnika. Sledila je vožnja do naselja  Sladki Vrh, kjer smo se z brodom peljali čez Muro in nazaj. Nato smo se odpeljali  na Zgornjo Velko in si ogledali romarsko cerkev Marije Snežne. Izlet smo končali na izletniški kmetiji Šenveter na kosilu in se družili ob dobri kapljici.

Obogateni s čudovitimi prizori Slovenskih goric smo se zadovoljni odpravili proti domu. Spoznali smo nov vidik narave, nove ljudi ter ustvarili priložnost za učenje in izmenjavo izkušenj. 

 Marjana Šmajs

 


Oglejte si tudi