Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Hopsi z zmago presenetili Krko

V 16. krogu lige Nova KBM so Hopsi s Polzele v torek, 31 januarja 2023, v domači dvorani košarkarjem Krke zadali prvi poraz, zmagali so z rezultatom 73 : 66.

Domačini so zasluženo prišli do dveh točk, saj so bili v ospredju vseh 40 minut. Izkoristili so nezbrano igro gostov, ki so nastopili z vsega devetimi igralci.   Krka se je dobro minuto pred koncem srečanja približala na rezultat 67 : 63, nato tudi na 69 : 66, njihove upe pa je pokopal Milojko Vasilić najprej z dvema prostima metoma, nato še z ukradeno žogo.

Največ točk za domače sta dosegla Jure Besedić (17 točk, 8 skokov) in Jure Pelko (16 točk). Pri Krki, ki je zgrešila kar 12 prostih metov in imela 19 izgubljenih žog, je bil dvomestni le Jan Špan s 17 točkami. Hopsi bodo 5. februarja 2023 gostovali v Šenčurju.

Po tekmi je domači trener Matjaž Čuješ povedal: »Težka tekma za Krko, saj je bila do danes brez poraza. Dogovorili smo se, da bomo igrali čvrsto obrambo in poskusili izkoristiti utrujenost nasprotnikov po nastopih na regionalnem tekmovanju. Fantje so igrali vrhunsko v obrambi. Bili smo ekipa in zdržali do konca. Čestitam fantom za vrhunsko prikazano igro in zmago.«


Tone Tavčer

Oglejte si tudi