Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

Polzelski nogometaši vedno boljši

Na športnem igrišču na Bregu pri Polzeli ob popoldnevih ne manjka nogometnega vrveža. Nogometno društvo Polzela, v katerem trenira že 132 mladih nogometašev, je uspešno zakorakalo v novo sezono treningov. Poleg tega, da je v svoje vrste pridobilo kar nekaj novih članov, je nanizalo tudi dobre tekmovalne rezultate v jesenskem delu tekmovanj na ravni Medobčinske nogometne zveze Celje.

V Nogometnem društvu Polzela trenirajo otroci, stari od štirih let naprej in vse tja do osemnajstih let. Razvrščeni so v selekcije U7, U8, U9, U10, U11 in U13, medtem ko sta selekciji U15 in U17 združeni s preboldskimi in vranskimi nogometaši. Glavni trener polzelskih nogometašev je Saša Bakarić, ob njem fante trenirajo še Matjaž Štraus, Samir Balagić in Anto Petrušić. Treningi so med tednom popoldne ne glede na vreme in letni čas na nogometnem igrišču na Bregu. Čeprav gre pri nogometu za šport na prostem, se v društvu zavzemajo, da hladno polovico leta trenirajo v telovadnici. To jim je tudi letos uspelo, saj se bodo najmlajšim nogometašem treningi s prihodnjim mesecem začeli v polzelski športni dvorani. Na žalost tam ni več prostih terminov za vse selekcije. Pred osmimi leti je društvo štelo vsega skupaj zgolj trideset mladih ljubiteljev tega športa, medtem ko danes pod njegovim okriljem trenirajo že kadeti, še malo in bodo Polzelani lahko navijali za svoje mladince.

Stik z vrhom lestvic

Vodjo društva in trenerja Saša Bakarića veseli, da je na Polzeli toliko zanimanja za nogomet, še bolj, da njegovi fantje na ravni Medobčinske nogometne zveze Celje dosegajo odlične rezultate, saj tako dečki kot kadeti držijo stik z vrhom lestvic. Še posebno izstopa selekcija U15. Potem ko je bila suvereno prvakinja druge lige dvakrat zapored, so se odločili, da se štirinajst in petnajstletni fantje pomerijo v prvi ligi. Tudi kadeti so v svoji ligi, ki je na ravni Medobčinske nogometne zveze Celje zgolj ena, med najboljšimi. »Zelo sem zadovoljen z delom vseh trenerjev, zato se jim na tem mestu zahvaljujem za njihovo delo, kakor se tudi zahvaljujem vsem otrokom in njihovim staršem za njihov trud, prizadevanje in požrtvovalnost,« je še izpostavil Bakarić. Pri njihovih uspehih imajo nezanemarljivo vlogo sponzorska sredstva, zato so v društvu še kako hvaležni vsem, ki jim pomagajo na ta način ali jim bodo morda v prihodnje. Velikega pomena so zagotovo tudi navijači, ki domače fante zvesto podpirajo s čisto pravimi navijaškimi rekviziti, med katerimi zagotovo izstopa velik navijaški boben. Po zaključku jesenskega dela tekmovanja sledi pripravljalni del sezone, ko starejše fante čakajo priprave, da bodo spomladanski del tekmovanj pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Celje pričakali v čim bolj dobri formi.

Želijo si veliko nogometno igrišče

Ob letošnji desetletnici društva je prišlo do sprememb v njegovem vodstvu. Novi predsednik je postal Alen Srebočan, ki pravi, da je njihova osnovna vizija, da na zelene površine privabijo še več otrok in jim tako omogočijo kakovostno preživljanje prostega časa stran od računalnikov, televizije in ulice. V desetletju je društvo iz majhnega in neizkušenega zraslo v eno izmed boljših in bolj prepoznavnih društev v tem delu Medobčinske nogometne zveze Celje. Srebočan ob tem dodaja, da to prinese potrebo po njegovi nadgradnji. Če se bo številka vpisanih povečevala, bodo morali razmisliti o dodatnem, petem trenerju. Njihova želja je zagotovo tudi povečanje igralnih površin. Kljub dobro urejeni športni infrastrukturi v športnem parku na Bregu, kjer so pred dvema letoma dobili klubske prostore in garderobe, si bodo prizadevali, da bi v občini dobili veliko nogometno igrišče, na katerem bi lahko igrale domače tekme starejše selekcije. V preteklosti je Občina Polzela že imela takšno igrišče, ki je bilo pri tovarni nogavic.

Špela Ožir

Oglejte si tudi