Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Hvaležni za blagostanje: prihaja novo obdobje, prihaja pomlad

Z velikim veseljem delim z vami ponos, ki ga čutim kot predsednica društva Mozaik generacij Polzela do naših prostovoljk, članov naših skupin in članov, ki se udeležujejo izobraževalnih in družabnih dejavnosti, ki jih organizira naše društvo.

Potrditev za moje občutenje zgoraj zapisanega je bilo tudi srečanje prostovoljk ob koncu leta, ko smo se zbrali ob upoštevanju vseh usmeritev za zajezitev širjenja koronavirusa. Na srečanju je bilo mogoče začutiti zahvalo za to darilo, saj smo se v zadnjih dveh letih navadili na osamitev, izolacijo. Spoznali smo, koliko nam pomenijo odnosi, ugotovili, da prav odnosi delajo naša življenja kakovostnejša in dajejo poseben smisel našemu življenju.

Ponovno je prišlo na plan zavedanje o vrednosti našega prostovoljskega dela, tako za druge kot tudi za nas same. Skozi pregled dejavnosti v letu 2021 smo ugotovili, da nam je kljub zunanjim omejitvam uspelo uresničiti srečanja v skupinah, izobraževanje za prostovoljce, strokovne ekskurzije za prostovoljce in tudi člane društva, cikel izobraževalnih srečanj o uporabi sodobne tehnologije, tudi za starejše, se odzvati na sodelovanje v društvih na državni ravni ter tudi na pobudo predsednika države. Vse to in še mnogo več je bilo storjeno.

Mislim, da smo kot celotna ekipa našega društva ponosni na svoje delo in naš prispevek v lokalni skupnosti ter tudi širše, za kar se vsaki prostovoljki posebej še enkrat zahvaljujem. In verjamem, da bomo to ustvarjeno in povezovalno energijo, skupaj prenesle tudi v leto 2022.

Prvega februarja 2022 vstopamo v kitajsko leto vodnega tigra. In kaj so pozitivne kakovosti in značilnosti tega leta? Povzeto po Dao pratiki 2022 so to moč, pogum, drznost, živahnost, dinamika, navdih, spodbuda, ustvarjalnost, iskrenost, naklonjenost, ljubečnost, človekoljubnost, radodarnost, nežnost, taktnost, strateškost, iznajdljivost, svojeglavost, samonadzor, izvirnost, hitro prilagajanje, svoboda, nezanimanje za preteklost, usmerjenost naprej, gibanje, modrost …

Želim vam, da ste v letu 2022 obdarjeni in opolnomočeni ter živite v blagostanju. Naj bodo zgornje kakovosti in značilnosti vaši vsakodnevni spremljevalci, tako v osebnem kot tudi prostovoljskem, profesionalnem življenju.

Marjana Šmajs

Oglejte si tudi