Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
PON.
11°C
-2°C
Oceni objavo

Uspešen dan odprtih vrat PGD Polzela

V soboto, 19. septembra 2020, so v Gasilskem domu PGD Polzela priredili dan odprtih vrat. Prostovoljni gasilci so predstavili različne aktivnosti. Aleksander Koler, poveljnik PGD Polzela, je vse zbrane pozdravil, jim predstavil aktivnosti ter jih povabil v svoje vrste.

Spoznali smo štiri mlade gasilke: Tjašo Likeb, Angeliko Vasle, Urško Klopčič, Marjetko Okorn. Dekleta so prevzela organizacijo in imajo že deset let izkušenj v gasilskih vodah, med drugim so vse operativne gasilke, ki opravljajo tudi specialnosti. Mentorica mladinske ekipe PGD Polzela Tjaša Likeb je povedala, da so za mlade pripravili štiri točke, na katerih spoznajo: prvo pomoč in oživljanje, uporabo AED in osnove povijanja, druga točka je bila tako imenovana pionirska vaja, vaja z vedrovko ali brentačo, tretja točka je bila mladinska vaja, četrta pa spoznavanje z gasilsko opremo. Otroke so pogostili s slastnimi palačinkami in sokovi. Z obiskom so zelo zadovoljni in pozitivno presenečeni. »Vsi vljudno vabljeni. Imamo se fajn. Vsako leto organiziramo letovanje na drugi destinaciji. Vsako jesen priredimo kostanjev piknik in pozimi sankanje, če je sneg. V prihodnosti načrtujemo tudi kino in prenočitev v gasilskem domu,« je dodala Tjaša Likeb.

Ivan Kotnik, predsednik PGD Polzela, je povedal: »Odličen obisk dokazuje, da imajo mladi interes za gasilsko dejavnost. Upamo, da se jih bo čim več pridružilo našim najmlajšim od prvega razreda dalje. Saj imamo njihovi starosti in zmožnostim povsem prilagojene aktivnosti. Po končani osnovni šoli se pri mladih pojavijo druge obveznosti in čutimo upad njihovega števila, niso več toliko aktivni. Mi pa si jih želimo čim več obdržati, da potem pridobimo operativne gasilce, ki bi lahko delovali na gasilskem področju, kot se spodobi, z vsemi izobraževanji, ki jih morajo opraviti.«

Ob veselju najmlajših, ki so se preizkušali na predstavitvenih gasilskih aktivnostih, ni dvoma, da bodo polzelski gasilci v svoje vrste pridobili še kakšno junakinjo ali junaka.

 

Bina Plaznik

FOTO: Bina Plaznik

Oglejte si tudi