Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Maja peta dražba "Polzela"

Stečajni upravitelj Zlatko Hohnjec je pripravil novi predlog prodaje polzelske tovarne nogavic. Tovarniški kompleks in še nekaj preostale opreme bo dal na dražbo prihodnji mesec. Izklicna cena bo predvidoma znašala malo manj kot 2 milijona evrov (prva dražba 2,8 milijona), kar pomeni 70 odstotkov ocenjene likvidacijske vrednosti tovarne.

Napovedana dražba, ki bo že peti poskus prodaje tovarniškega kompleksa, sestavljenega iz več zgradb in zemljišč v skupni izmeri 52.400 kvadratnih metrov, bo maja. Čeprav si je nepremičnine v preteklih štirih letih ogledalo več morebitnih kupcev, takšnega, ki bi bil zanje pripravljen plačati več kot dva milijona evrov, na Polzelo še ni bilo.

Tovarna nogavic na Polzeli je šla v stečaj nekaj dni pred božičem leta 2016, stečajni upravitelj Zlatko Hohnjec je potem še leto in pol ohranjal proizvodnjo. Čeprav je bil pri tem zelo uspešen, je tovarno v skladu z zakonodajo moral zapreti. Tudi zato, ker mu kljub več poskusom premoženja ni uspelo prodati kot celote, torej vseh zgradb in opreme. Po ustavitvi poslovanja je Hohnjecu na dražbi uspelo prodati večji del zaloge in blagovno znamko Polzela. Za malo manj kot 390 tisoč evrov ju je kupilo trgovsko podjetje iz Estonije. Upravitelj je tudi že prodal večino strojev in opreme. Prodaja največjega premoženja, tovarniškega kompleksa, ki ga deloma oddaja v najem, pa nikakor ne uspe.              

Tone Tavčer


Oglejte si tudi