Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
10°C
-7°C
JUTRI
10°C
-6°C
2366

Gasilci smelo v novo leto

Kljub nezavidljivim epidemiološkim razmeram v preteklem letu nam je uspelo večino zadanih aktivnosti zadovoljivo izpeljati. Še vedno potekajo priprave na nabavo novega gasilskega vozila GV-1, opravili smo del gasilskih izobraževanj, poudarek je bil na nabavi in vzdrževanju osebne zaščitne opreme in drugega gasilskega orodja. Tik pred novim letom pa smo delno končali energetsko sanacijo gasilskega doma, ki je tako dobil novo lepšo podobo pročelja pri garažah, spomladi to leto pa delo nadaljujemo še na vzhodni in južni strani objekta gasilskega doma.V letu 2020 smo opravili 38 intervencijskih posredovanj. Še vedno je veliko požarov, in sicer jih je bilo kar 14, sledijo dogodki, povezani z ekstremno slabim vremenom - bilo jih je 13, posredovanj ob prometnih nesrečah je bilo 5, drugo so tehnična in ADR-posredovanja.


Gasilski koledar je že dolga desetletja prisoten skoraj v vsakem gospodinjstvu. Obisk domov ob koncu leta z gasilskim koledarjem je izraz medsebojnega spoštovanja in lepih želja za prihajajoče leto. Je pomembna tradicija, tako za prostovoljna gasilska društva kot tudi za občane. Zbrani prostovoljni prispevki ob tej priložnosti pa gasilskemu društvu predstavljajo pomemben vir dohodka. S temi sredstvi zagotavljamo osnovne pogoje delovanja, in sicer za operativno delovanje in intervencijska posredovanja, izobraževanje gasilskega kadra, vzdrževanje in nakup nove opreme in gasilskih domov, delo z mladino, veterani, članicami. 


Gasilci PGD Polzela smo razmišljali, kako vam koledarje izročiti. Odločitev, da vam jih izročimo »neosebno«, se je izkazala za pravilno, saj tako nismo ogrožali vas ali sebe, kar je v tem času najpomembnejše. Verjamemo, da se bodo zdravstvene razmere izboljšale v tolikšni meri, da si bomo konec leta res lahko segli v roke in si ponovno iskreno in prisrčno voščili.


Zahvaljujemo se vam, da ste koledarje sprejeli in nas tudi tokrat podprli pri naših prizadevanjih z vašim prostovoljnim prispevkom. Akcija še vedno traja. To nam resnično veliko pomeni.


Prav tako lahko kadar koli uredite donacijo dela dohodnine. Po novem celo do 1 %. Navodila si lahko ogledate na prvi strani gasilskega koledarja. Zahtevo lahko vložijo zavezanci, ki svoje zahteve za namenitev dela dohodnine še niso podali. Tistim, ki so zahtevo v preteklosti že oddali in je ne želijo spreminjati, zahtevka ni treba na novo vlagati.


Še enkrat vam v letu 2021 želimo sreče in vse dobro, predvsem pa obilo zdravja. 

     NA POMOČ!

     Vaši gasilci PGD PolzelaIvan Kotnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi