Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Evropski teden mobilnosti 2021: "Živi zdravo. Potuj trajnostno."

Tokratno geslo »Živi zdravo. Potuj trajnostno.« izpostavlja predvsem koristi aktivne mobilnosti za naše zdravje in dobro počutje. Tako lahko učinkoviteje prispemo do cilja poti in hkrati pokrijemo dnevno potrebo po gibanju, izboljšamo možganske funkcije ter krepimo telesno pripravljenost in imunski sistem. Pri organizaciji in izvedbi dejavnosti letošnjega skrčenega Evropskega tedna mobilnosti v Občini Polzela so se pešbusu aktivno priključili učenci od 2. do 5. razreda Osnovne šole Polzela. 22. september je dan brez avtomobila, zato so se takrat polzelski otroci v šolo in iz nje odpravili peš.

Ob prihodu pred šolo je vse udeležence pešbusa pozdravila ravnateljica Bernardka Sopčič in jih pogostila z ekološko pridelanim sadjem ter naravnim jabolčnim sokom. Za simbolična darila smo poskrbeli na TIC Polzela.

Z vključevanjem v teden mobilnosti boste tudi sami prispevali k širjenju sporočila, da lahko s trajnostno naravnanimi načini mobilnosti skupaj naredimo veliko za še bolj zeleno prihodnost in še večjo kakovost življenja v Občini Polzela ter širše.

Lidija Praprotnik

 


 

Oglejte si tudi