Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Delo na TIC Polzela poteka kljub omejitvam

S toplejšim vremenom ter odprtjem gostinske terase in lokala Pasijonka je vse bolj živo tudi na gradu Komenda. Odlične tortice in topli sončni žarki predvsem ob koncih tedna privabljajo obiskovalce.


Odprli smo trgovinico s spominki v prostorih TIC Polzela, ponovno potekajo vodeni ogledi gradu (od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure, ob sobotah od 8. do 18. ure, ob nedeljah od 9. do 18. ure). Precej obiskana je knjižnica, na hodnikih se spet sliši glasba iz učilnic Glasbene šole Risto Savin Žalec.


Na gradu tudi letos kljub omejitvam potekajo poroke. V prihodnjih toplejših mesecih bodo obredi skoraj vsako soboto. Za poroke smo grad v zadnjem času še malo bolj uredili. Koliko prireditev nam bo letos uspelo izvesti, težko obljubimo. Obljubimo le, da kljub omejitvam prireditve bodo.


V gozdu ob parku Šenek smo očistili in poravnali nekaj zaraščenih poti. Postavljeno bo leseno telovadno orodje. Dostop v park je s tem mogoč tudi z druge strani.


Morda največja pridobitev za ljubitelje narave in rekreacije pa sta novi parkirišči v rekreacijskem območju Slatine – Vimperk (Vinski vrh) – Gora Oljka. Prvo je v Slatinah in drugo pri kužnem znamenju. Vsa štiri parkirišča, dve obstoječi in dve novi, so ob koncih tedna precej polna, kar potrjuje, da so nujno potrebna.


Večina se z obeh parkirišč pri kužnem znamenju odpravi na Goro Oljko. Lahko pa se odpravite po planinski poti tudi proti Vimperku in Polzeli. Ta pot je položnejša, manj obiskana in prav tako zanimiva.


V svetu se krepi gibanje pobiranja smeti v naravi za drugimi. Pri nas smeti v naravi niso velika težava. Vseeno pa živi med nami nekaj kulturno manj ozaveščenih ljudi, ki odmetavajo v naravi pločevinke in podobno. Pomagajmo jim, da postanejo spoštljivejši do soljudi in narave.


Damjan Jevšnik

Oglejte si tudi