Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Dan za trajnostni razvoj

Tradicionalni dan za trajnostni razvoj, ki ga skupaj organizirata UPI Ljudska univerza Žalec in Razvojna agencija Savinja, je 30. novembra 2023 ob pomoči TIC Polzela in Občine Polzela potekal na Polzeli. Zbrali so se na gradu Komenda, kjer jih je v imenu Občine Polzela pozdravil podžupan Občine Polzela Igor Pungartnik.

Sedmič zapovrstjo so ugotavljali in si izmenjavali primere dobre prakse in načrte na področju trajnostnega razvoja na  območju Spodnje Savinjske doline, poskrbeli so za nadaljnjo krepitev medsebojnih vezi ter morebitno prihodnje sodelovanje.

Na zanimivem in dobro obiskanem dogodku, namenjenemu podpornemu okolju in različnim akterjem na področju trajnosti v Spodnji Savinjski dolini, so letos odkrivali trajnost na podjetniški način: obiskali so podjetji Edit, d. o. o., in Kreativna fabrika, d. o. o., dva primera oživitve opuščenih poslovnih con Garant in Tovarna nogavic Polzela.

Srečanje so sklenili s predstavitvijo in obiskom okolju prijazne in večkrat nagrajene Kmetije Košec. Udeleženci so se strinjali, da v občini obstaja veliko bogastva s področja trajnostnega podjetništva, ki ga želijo v prihodnjem letu odkrivati tudi v drugih občinah Spodnje Savinjske doline.

Dogodek je bil tudi priložnost za izmenjavo mnenj, predstavitev EU-projektov (LIFE BioTHOP, LAS SSD »HiP zgodba«), aktualnih dogodkov in druženje. Sofinanciran je bil s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport RS ter Javne agencije Spirit Slovenija.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi