Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
13°C
JUTRI
22°C
13°C
Oceni objavo

Cesta olajša naša potovanja – celovita obnova ceste od vežice do cerkve v Andražu nad Polzelo

Da se v naši občini z vso vnemo gradi in obnavlja, vemo že dlje časa. Tokratni dogodek, ki je bil v nedeljo, 14. aprila 2024, po sveti maši, je bil le kamenček v mozaiku številnih pridobitev. V sklopu projekta je bila izvedena celovita obnova dotrajane dovozne ceste na relaciji vežica–cerkev Andraž nad Polzelo v dolžini 150 metrov.

Odstranjen je bil obstoječi asfalt, vozišče je razširjeno na 4 metre, umeščen je nov podporni zid z ograjo, na novo je urejenih 17 parkiranih mest. Opisana gradbena dela je izvajalo podjetje Sašo Cizej, s. p.,  po ceni 33.778,58 evra. Asfaltiranje vozišča je izvajala družba Strabag,  d. o. o., iz sredstev Modu, po ceni 34.225,00 evra.

Na videz majhna, a za domačine velika pridobitev. Tudi če je cilj videti še tako daleč, ga ljudje, ki stopijo skupaj, zlahka dosežejo. Ko vsi dajo od sebe najboljše, je uspeh zagotovljen. V občini je veliko dogodkov, ko združeni dosežemo več, in nad tem bdi župan Jože Kužnik, ki je v pozdravnem nagovoru izrazil hvaležnost domačiji Blagotinšek za pripravljenost in posluh k ureditvi ceste z okolico.

Sledilo je simbolično odprtje ceste s prerezom traku. K prerezu so pristopili župan Občine Polzela Jože Kužnik, predsednik Krajevnega odbora Andraž nad Polzelo Tone Mešič in sosed Miha Sitar. Za lepo slovensko pesem je poskrbel Andraški oktet, ki je tako obogatil odprtje težko pričakovane ceste. Blagoslov je opravil andraški župnik Sandi Koren. Za povezovanje dogodka je poskrbela Marija Plaskan Hodnik, za družabni del s pogostitvijo pa so bile zaslužne andraške gospodinje. Vsem in vsakemu posebej iskrena hvala.

Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi