Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Na gasilce se lahko zanesemo 24 ur na dan



Občina Polzela, Gasilska zveza Žalec (GZ) in Prostovoljna gasilska društva (PGD) Polzela, Ločica ob Savinji in Andraž nad Polzelo so v sredo, 20 januarja 2021, na kmetiji Košec ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov podpisali pogodbo  o opravljanju javne gasilske službe za  leto 2021.  S pogodbo so podpisniki določili vsebino, obseg, način opravljanja službe, financiranje in druge pogoje za nemoteno delovanje gasilske službe na območju Občine Polzela.

Župan Jože Kužnik se je uvodoma zahvalil gasilcem vseh treh društev in GZ Žalec za opravljeno delo ter dobro sodelovanje. Izrazil je hvaležnost, ker se lahko na njih obrnemo in zanesemo ob vsakem času, 24 ur na dan. Nagovor je sklenil z željo, da bi širjenje virusa čim prej zajezili. Gasilcem se je zahvalil tudi podžupan Mihael Frankovič. Za dejavnost društev, GZ Žalec, za investicije in zavarovalne premije bodo v tem letu iz občinskega proračuna namenili  125.300 evrov,  največ, 88.000 evrov, pa za investicije v gasilskih društvih. Gasilcem se je za požrtvovalno delo zahvalil tudi poveljnik občinskega poveljstva Občine Polzela Lado Košec. Dejal je, da so imeli lani  64 posredovanj, kar je 18 več kot v letu 2020. Opravili so 2440 ur, stroški intervencij pa znašajo 93.640 evrov.

V imenu GZ Žalec sta se za uspešno sodelovanje z društvi, občinskim poveljstvom in občino zahvalila namestnik predsednika GZ Žalec Milan Pustoslemšek in poveljnik GZ Žalec Franc Rančigaj. Povedala sta, da so zaradi epidemije odpadla številna izobraževanja in tekmovanja.  

Pogodbo  so podpisali župan Občine Polzela Jože Kužnik, namestnik predsednika GZ Žalec Milan Pustoslemšek, v imenu društev predsedniki Ivan Kotnik (PGD Polzela), David Zabukovnik (PGD Andraž nad Polzelo) in Anže Serdoner v imenu predsednika Klemna Cvirna (PGD Ločica ob Savinji). Župan Jože Kužnik in poveljnik občinskega poveljstva Lado Košec sta podpisala še Alarmni načrt obveščanja in aktiviranja operativnih gasilskih enot v Občini Polzela.

Predsedniki društev so ob koncu nekaj besed namenili poročilu o delu v preteklem letu in načrtom za letos.

Tone Tavčer

Na slikah: S podpisa pogodbe

                                                            

Oglejte si tudi