Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

MINI PALETA ZA OSNOVNOŠOLCE 2019

Zveza likovnih društev Slovenije letos drugič pripravlja MINI PALETO za osnovnošolce. Letos nas je pod svojo streho prijazno sprejelo društvo KUD Polzela, likovna sekcija Polzela in grad KOMENDA na Polzeli.

Mladinska »MINI PALETA« je namenjena za otroke ki obiskujejo osnovno šolo. Vsak udeleženec na odprtju dogodka prejme za svoje delo priznanje za udeležbo na natečaju. Tri dela pa bodo izbrana za zlato, srebrno in bronasto mini paleto ter bodo simbolično nagrajena tudi s praktičnimi nagradami.

  • »MINI PALETA« se bo odvijala v soboto, 14. septembra 2019
  • TRAJANJE DOGODKA: Enodnevni dogodek.
  • OTVORITEV DOGODKA: 14. september 2019, ob 13. uri; razglasitev dobitnikov palet s podelitvijo.  
  • TRAJANJE RAZSTAVE: Likovna dela bodo na ogled razstavljena od 14. septembra do 21. septembra 2019 na gradu KOMENDA na Polzeli
  • PRISTOPNINA: Brezplačna udeležba oz. 0,00 €.

PRAVILNIK:

  1. PRIJAVA UDELEŽBE: Do 10. 9. 2018,  na e-naslov klavdia@aries.si  (pred oddajo del je potrebno obvezno poslati Zapisnik o avtorjih in delih (obr. 4) ter izpolnjeno Soglasje staršev oz. skrbnikov otrok za sodelovanje na razstavi (obr. 6).
  2. ODDAJA DEL:  14. september 2019, od 10. do 11. ure, na Polzeli, grad KOMENDA. Po zaključeni oddaji del, ob 11. uri, bo na voljo brezplačen ogled in vodstvo  po gradu KOMENDA.
  3. ŠTEVILO ODDANIH DEL: Do 3 slike na platnu.
  4. IZBOR DEL: Brez izločanja likovnih del.
  5. TEMA:  Živali
  6. TEHNIKA in MERE: Akril na platnu; velikost 30 x 40 cm, BREZ okvirja. Dela morajo biti primerno pripravljena oz. opremljena, z obešenko za postavitev, na hrbtni strani dela mora biti navedeno ime avtorja, naslov dela, starost, razred in ime šole (obr. 5).

Cilj organizacije mladinske »MINI PALETE« je spodbujanje otrok k ustvarjalnemu razmišljanju in ustvarjanju ter širitvi likovne kulture in s tem posledično tudi k pomlajevanju likovnih društev.

ZVEZA LIKOVNIH DRUŠTEV SLOVENIJE

Klavdija Sitar, predsednica

Oglejte si tudi