Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Mavrične podobe leta 2019

Na gradu Komenda bo do 5. januarja 2020 odprta razstava z naslovom »Mavrične podobe leta 2019«, ki so jo za praznične dni pripravili likovniki KUD Polzela, na njej pa razstavlja 35 njihovih članov in članic številna likovna dela v različnih tehnikah.

Mavrične podobe so  letos  slikali v spomin na 500. obletnico smrti slikarskega velikana Leonarda da Vincija in 200. obletnico smrti Valentina Vodnika, slovenskega jezikoslovca, pesnika in zaslužnega moža za uvedbo slovenščine v šole v času Ilirskih provinc. V tem duhu so se  med letom vrstili številni dogodki: nekatere so organizirali likovniki KUD Polzela,  na  mnogih so sodelovali oziroma slikali.  Na zaključni razstavi   na Komendi  razstavlja  35 članov, od katerih  jih je polovica slikala v domačem okolju, drugi pa   na likovnih delavnicah z mentorjem Tomažem Milačem,  ki je o delih in udeležencih  podal zanimiv in spodbuden komentar.

Na ogled je postavljena tudi upodobitev prvega Prosvetnega doma iz leta 1931, ki ga je na slavnostni seji ob praznovanju 120. obletnice kulture na Polzeli naslikala Anica Tamše.  Sliko je predsednik KUD Polzela Marko Slokar podaril županu Jožetu Kužniku  z določenim namenom oziroma veliko željo,  da čim prej  dobimo novi kulturni dom. 

Potek odprtja letošnje zaključne razstave je vodila Ana Korošec, polepšali pa so ga pevci Moškega pevskega zbora z zborovodkinjo Mijo Novak. Ob koncu pa je obiskovalce presenetil še Božiček, ki je bil na izvidniškem pohodu na Polzeli in je opravil prvo  letošnje obdarovanje.

Čestitkam  likovnim ustvarjalcem se je pridružil župan Občine Polzela Jože Kužnik, ki je  uradno odprl razstavo in  zaželel vsem zbranim vse lepo za praznike, božič  in novo leto  2020. 

 

Tone Tavčer

Na slikah nekaj foto utrinkov na dan odprtja razstave 10. decembra.    

Oglejte si tudi