Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Leadership med izrednimi razmerami

“Vedno moraš biti pripravljen izkoristiti ponujeni trenutek.”  (Vivian Malone Jones)

 

Med epidemijo smo se v Društvu Dvorec odločili, da bomo podpirali idejo “ostati doma”, ne da bi bili brez vseh naših dejavnosti. Večinoma mladi so bili na spletu za šolo ali fakulteto. Spraševali smo se, ali bi se kakšno uro zadržali za računalnikom in se udeležili predavanj projekta "Red glow", pri katerem sodeljujemo že dve leti.

 

V omenjenem projektu se mladi medsebojno opogumljamo pridobiti nove veščine za vodenje v šolah, na univerzah in v skupnostih. Ponuja se nam edinstvena preizkušnja in možnost za uresničitev za naše dobro in dobro vseh okoli nas. Živimo v nenavadnem času, skozi katerega se veliko ljudi prebija s težavo. Mnogi so prestrašeni, osamljeni, negotovi, jim je dolgčas in ne vedo, kaj bi naredili. Prek spleta smo organizirali predavanja v aprilu. Udeležili so se mladi, ki vedo, da kot pravi Muzoon Almellehan, “sredi teme učenje ponuja svetlobo”.

 

Zanimivo je bilo v teh težkih časih spoznati, koliko lahko naredimo zase in za druge. Premišljevali smo o leadershipu v času izrednih razmer: čas za odporni leadership, čas za refleksijo in čas za dejanje. Veseli smo, ker smo v tem času še bolje spoznali sami sebe in smo gojili ideje, kaj lahko naredimo za druge, kar je to, kar nam najbolj pomaga postati pravi leader.

 

Carmen Maria Fernandez

Oglejte si tudi