Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Kulturni dan »Beremo skupaj« za drugošolce

Drugošolci so tudi letos obiskali občinsko knjižnico na gradu Komenda, kjer sem jih sprejela knjižničarka Renata Novak. Razkazala sem jim knjižnico, ob tem pa povedala tudi veliko koristnih informacij.  

Pripravila sem jim tudi izvrstno presenečenje, saj jih je obiskal Primož Černelč, ki je pred kratkim izdal svojo prvo slikanico Pika Pikica išče svoje mesto. Primož, ki je bil nekdaj učenec Osnovne šole Polzela, je doživeto prebral svojo zgodbo, hkrati pa je na zaslonu prikazal čudovite ilustracije, ki jih je za knjigo oblikovala Maruška Jamnik. Šolarji so uživali ob dogodivščinah navihane Pike Pikice, ob koncu pa so Primožu zastavili še nekaj vprašanj. Knjiga je že na izposojo v občinski in šolski knjižnici, več o njej pa si lahko preberete na spletni strani založbe Rotis.

Pisatelj Primož je o srečanju z drugošolci povedal: »Pravljico sem prvič prebral pred otroki in priznam, da sem prav užival. Je res lepo videti, kako košček domišljije, ki ga ustvariš, vpliva na odraščanje nove generacije.«

Renata Novak

Oglejte si tudi