Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

V dobri družbi

Na sobotno popoldne, 8. junija 2019, so se v dvorcu Novi Klošter vrstile aktivnosti v sklopu praznovanja 120-letnice Kulturno-umetniškega društva Polzela.

 

Društvo Dvorec je pripravilo dan odprtih vrat in voden ogled dvorca, likovniki KUD Polzela, člani Likovnega društva Mengeš in likovniki Mavrice Tabor, ki so slikali na tretji likovni koloniji Novi Klošter na temo Vodnikovega leta, pa so postavili na ogled 36 del. Za prešerno vzdušje so poskrbeli udeleženci letošnjega 21. srečanja malih vokalnih skupin: pevci Vokalnega kvinteta Lastovka Polzela, pevci Kvinteta Gomilsko, Vokalna skupina Maltežanke Polzela, Reški bend iz Marije Reke, Ljudski pevci iz Tepanja, Kvartet Štangarji in Vokalna skupina Štima iz Limovcev. Vsem pevcem so domači likovniki izdelali spominska darila.

 

Program je povezovala Urška Jeršič, ki je ob predstavitvi pevskih skupin predstavila tudi likovna dela, saj je bil navdih za upodobitve Valentin Vodnik, njegove šaljive in zabavne pesmi ter tudi pesmi o Slovencih: »Slovenec, tvoja zemlja je zdrava in pridnim nje lega najprava. Polje, vinograd, gora, morje, ruda, kupčija tebe rede. Za uk si prebrisane glave, pa čedne in trdne postave. Išče te sreča, um ti je dan, našel jo boš, ak nisi zaspan.« Portret Valentina Vodnika, ki je med razstavljenimi deli, podarja avtor Darko Ocvirk društvu Dvorec Novi Klošter, sicer pa bodo vsa likovna dela na ogled 23. junija 2019 na gradu Komenda.

 

Župan občine Polzela Jože Kužnik se je ob uradnem odprtju razstave zahvalil sodelujočim in obiskovalcem ter poudaril, da je tovrstno druženje dokaz dobrega sodelovanja med občinskimi društvi, da skupaj zmoremo premagati ovire in ustvariti mnogo dobrega.

 

Ob zaključku kulturnega dogodka so za okusno pogostitev poskrbeli člani Gobarsko-mikološkega društva Polzela in s tem poskrbeli, da so se številni obiskovalci ob prijetnem druženju in občudovanju videnega in slišanega v prelepem ambientu dvorca Novi Klošter zadržali vse do večernih ur.

 

Mojca Korošec

Oglejte si tudi