Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Razprodan koncert ob 40-letnici ansambla Braneta Klavžarja na gradu Komenda

Osrednja osebnost ansambla je vodja zasedbe, harmonikar in avtor večine melodij Brane Klavžar.


Ustanovni člani ansambla Braneta Klavžarja so bili: Stane Podgoršek (basovska kitara, bariton), Dragica Brilej (petje), Tine Pajk (ritem kitara, petje), Brane Klavžar (harmonika, petje).

Zdajšnjo zasedbo sestavljajo Robert Ribič (kitara, petje), Marko Semprimožnik (petje, klaviature, humor), Romana Cafuta (petje), Vilko Hauptman (basovska kitara, kontrabas, bariton, petje) in Brane Klavžar (harmonika, petje). Ansambel je posnel že 11 kaset in šest zgoščenk, z njim so sodelovali vsi znani slovenski humoristi. V prvih štirih letih delovanja je ansambel Braneta Klavžarja posnel tudi dve kaseti za nemško govorno območje.

Brane Klavžar ima arhiviranih več kot 3000 skladb (tudi za druge izvajalce).  Večino melodij je ustvaril sam. Na začetku delovanja so bili pisci besedil za ansambel Ivan Sivec, Marjan Starein, Brigita Kobe, po četrti kaseti pa se je začelo sodelovanje s Francem Černeličem, Brankom Zupancem, Vero Šolinc, Milanom Ježem, Francem Ankerstom, Jožetom Galičem in Faniko Požek. Nekaj besedil in melodij je zložila tudi pevka Romana Cafuta.

Največje uspešnice ansambla so: Spomni se name (poje jo Darja Švajger), Kadar je sončen dan, Eks velja, Jesen ihti, Mamina ruta, Vso noč je rahlo padal sneg, Zaradi pesmi, Drobna prevara ...

Pred leti so se z odrov že poslovili, lani pa so se ponovno vrnili s skladbo Telefon. Ustvarjalna žilica jim namreč ni dala miru, zato so se odločili, da bodo še koncertirali in izdali še toliko viž, kolikor jim bo dano. Jubilejni koncert ob 40-letnici ustanovitve ansambla, ki je bil na gradu Komenda na Polzeli v petek, 3. septembra 2021, je z obiskovalci pokal po šivih, saj je bil razprodan. Zvezdi večera sta bili prva pevka ansambla Braneta Klavžarja Darja Švajger ter eden in edini moderator Janez Dolinar.

Iskrene čestitke ansamblu Braneta Klavžarja za odličen koncert in okrogli jubilej je nastopajočim izrekel župan Jože Kužnik, ki je ob koncu z njimi tudi zaigral vsem znano skladbo V dolini tihi.

Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi