Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Oba orkestra navdušila polno dvorano poslušalcev

V dvorani Doma II. slovenskega tabora v Žalcu se je 11. aprila z samostojnim koncertom predstavila Godalni in Simfonični orkester Glasbene šole Risto Savin Žalec. Člani orkestra so navdušili obiskovalce, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano do te mere, da so nastopajoče nagradili z stoječimi ovacijami. 

Oba orkestra vodi prof. violine Andraž Slakan, ki je pripravil tudi vse priredbe za koncert in s tem omogočil učencem, da igrajo glasbo, ki je njim blizu, ni pa razpisana za simfonični orkester. Oba orkestra sta program izvedla suvereno, zelo muzikalno, predvsem pa zelo zrelo, kar je odraz odličnega dela z otroci. Orkestrska igra predstavlja odlično nego za glasbeni posluh, otroci pa se seveda na takšen način tudi zelo radi družijo. 


Koncertna mojstrica godalnega orkestra je bila učenka Kristina Anžič, koncertna mojstrica simfoničnega orkestra pa učenka Zarja Sagadin. Oba orkestra sta se letos predstavila že na številnih koncertih po vrtcih in osnovnih šolah Spodnje Savinjske doline.  

Na sliki: Z nastopa Simfoničnega orkestra GŠ Risto Savin Žalec.           


T.Tavčar 

Oglejte si tudi