Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
20°C
10°C
JUTRI
20°C
14°C
Deli
794

Koncert Vokalno-instrumentalne skupine Margareta ob 20-letnici

V nedeljo, 12. maja 2019, je v polzelski župnijski cerkvi sv. Marjete potekal koncert ob 20-letnici delovanja Vokalno-instrumentalne skupine Margareta. Številni obiskovalci so tako lahko prisluhnili pesmim, ki so zaznamovale skupino skozi vsa ta leta delovanja.

Margareta je nastala jeseni leta 1998, ko je Gorazd Bastašič okoli sebe zbral še štiri prijatelje, ki so, ravno tako kot on, radi prepevali. Ime so si zbrali po farni zavetnici sv. Marjeti. Na Polzeli takrat ni manjkalo pevskih zborov, vendar te vrste petja pri mašah ni bilo in so bili prijetna popestritev. Njihov prvi nastop je bil na trikraljevskem koncertu v domači cerkvi leta 1999.

Kmalu se je sestav razširil, ko so se jim pridružili novi člani. Skozi leta je število članov nihalo. Eni so odhajali, drugi prihajali. Rdeča nit pa je vseskozi ostajala enaka – ljubezen do glasbe in petja ter seveda veliko prijateljstvo med člani.

Pesmi, ki jih prepevajo, spadajo v žanr duhovno-ritmične glasbe. Radi sodelujejo pri mašah, koncertih in praznovanjih v domači župniji, kolikor jim dopušča čas. Z veseljem se tudi odzovejo povabilom v druge župnije. V veliko zadovoljstvo jim je tudi, ko prisostvujejo poročnim obredom in s svojim petjem polepšajo ta posebni dan mladoporočencema. V skupini trenutno prepeva osem članov in članic.

Ob koncu koncerta so se jim pred oltarjem pridružili še nekdanji člani in skupaj so zapeli in zaigrali venček največkrat zaigranih pesmi. Bučni aplavzi in zadovoljstvo na obrazih poslušalcev jim tako dajejo energijo in voljo za nadaljnje ustvarjanje.

              

Tone Tavčer

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi