Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Izšla je druga glasbena kompilacija "Polzela ima svojo muziko 2019"

Ideja o izidu kompilacije se je porodila članu Društva Dobra ideja Juriju Žoharju, ki je po srcu in duši glasbenik in se že več kot dvajset let ukvarja z glasbo kot avtor in producent. Namen glasbenega projekta je podpora glasbeni kulturi na Polzeli ter predvsem posameznikom, ki ustvarjajo avtorsko glasbo in njihovemu razvoju. Za fotografijo, oblikovanje in tudi za stik z donatorji je v veliki meri poskrbela Bina Plaznik.
Tokrat so skladbe zapisane na USB ključku. Gre za avtorsko glasbo dvajsetih skladb ustvarjalcev iz polzelske občine, ki je zbrana v pisanem spektru različnih glasbenih žanrov manj znanih in bolj znanih polzelskih ustvarjalcev. Letos se predstavljajo: Aleš Romih, Juriš, Jan Potrč, Dead Crew, Legalo Kriminalo, David, Morje, Dry Fish, Pihalni kvintet Sakstet, Sintos Project, Hailenstein, Codogast, Hiv, Emanuel in Pihalni Orkester Cecilija. Ker je letošnje leto prezgodaj in za vedno odšel navdušeni celjski glasbenik in prijatelj Janez Wolhar, ki je dolga desetletja sodeloval v več polzelskih bendih, sta dve skladbi posvečeni prav njemu v večen, ustvarjalni spomin.

Pomenljiva besedila - od družbeno kritičnih, pa do romantičnih, duhovnih ter ponosni instrumental polzelskega orkestra in kvinteta, ponujajo poslušalcu navdih za ustvarjanje in voljo do življenja. Zahvala gre vsem donatorjem za finančno podporo projekta ter vsem bodočim poslušalcem za nakup in pozornost, ki jo bodo namenili glasbi iz domačih krajev. Bina Plaznik, predsednica Društva Dobra ideja je povedala, da so ponosni na polzelski glasbeni izdelek. Ter, da so tudi letos z odprtimi rokami projekt sprejela in podprla tako lokalna podjetja in ustanove kot tudi nekatera prek meja polzelske občine in imajo posluh za kulturo, to so: Anton Selič s.p. in Tojnko gradnje - Sandi Lugarič iz Šentjurja, BP AVTO in Avtooptika d.o.o. iz Ločice pri Savinji ter Polzelani Lekarna Polzela, Kmetija Grčin, 2B Dizajn – Bojan Bašič, Kamnoseštvo Vogrinec, Pohištvo Matis, Pekarna Fortesa, Svečarstvo Andreja Čulk, Nova Gmajna, Frizerstvo Zora, Frizerstvo Alenka Božič, ROK elektronika, Cvetličarna Emi, Bar Matejka Gmajna, Dnevni bar TAS, Gostilna Dori, Pokali Šketa Niko, Gostilna Cizej, Avtovleka Muhovic, Nilan, Trgovina Marjetka, Bodo, Nova Gmajna, Občina Polzela ter Motiv Plus – arhitekturno svetovanje iz Pariželj. 

 

USB Ključek z glasbenim zapisom »Polzela ima svojo muziko 2019« lahko dobite na sedežu Društva Dobra ideja, na Glavnem trgu 62 na Polzeli ali, če pišete na njihovo Facebook stran.

Oglejte si tudi