Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Člani Društva Dobra ideja na poti k uresničitvi mladostniških sanj

BO!jevci so pred leti že nastopili na Polzeli in privabili ljubitelje rokovske glasbe od blizu in daleč. Zdaj jim je uspelo priti pod okrilje Založbe kaset in plošč RTV Slovenija.

Na spletni strani založbe so o njih zapisali: »Po albumih Dirka za notranji mir (2012), Okrogli svetovi (2014) in King Kong (2018) je zdaj skupina BO! pred izidom četrte plošče.

BO!jevci so bend s kilometrino: skupaj so že desetletje, prihajajo iz Savinjske doline, kjer imajo v normalnih okoliščinah vaje, studio in bendovska druženja. Nase so v zadnjih letih opozorili s številnimi koncerti, samostojno ali kot predskupina ob boku slovenskim rokerskim legendam Siddharti in Dan D. Jure Longyka je na Izštekanih njihov nastop pospremil z naslednjimi besedami: 'Energičen in sodoben zvok z neprevzetnim rokom in jasnim sporočilom.'

Singl Mostovi je uvertura v četrti album z naslovom Modra. Nastal je v času kolektivne izolacije, karanten, številnih prepovedi in najbolj zlorabljene besedne zveze preteklega leta – nove normale. 'V teh čudnih časih smo vsi na preizkušnji. Prepovedi so družbo razdelile, občutili pa smo jih tudi sami. Naše ustvarjanje se je bistveno spremenilo, nas spravilo pred zaslone in od nas zahtevalo drugačne pristope. Virtualna realizacija glasbenih idej je zahtevna, zaslon in spletne povezave pa filtri tehnoloških razsežnosti,' svojo glasbeno ustvarjalnost v času covida-19 komentirajo BO!-jevci.

Kot večina sotrpinov iz glasbenega sveta si letos želijo predvsem dolgo poletje z manj omejitvami, igranje na odrih in novo muziko, ki bi jo lahko poslušali v živo. To leto je kljub omejitvam iz BO! izvabilo le najboljše. Glasba je nastajala v drugačnih okoliščinah, a nič manj intenzivno. Frontman in pisec besedil Boštjan Meh je prvo polovico leta kot medicinski tehnik delal z najranljivejšo skupino v domu za ostarele, kar je pomenilo izolacijo v najstrožjem pomenu te besede. Člani benda se več kot pol leta niso družili, k temu so pripomogle tudi občinske prepovedi in dejavniki, povezani z njimi. Glasbene ideje so delili virtualno, basist Jurij Žohar se je posvetil miksu in produkciji, vodja benda in kitarist Robi Kugler pa je študiral nove pristope h glasbi.

Kljub prepovedim, ki razdvajajo, mostovi ljubezni vlečejo skupaj. Vedno in za zmeraj. Mostovi so tako prvi singel četrte plošče Modra, ki izide prihodnje leto.«


Bina Plaznik

Oglejte si tudi