Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Obvestilo glede nove možnosti prepovedi dostavljanja reklamnih sporočil v hišni predalčnik v času epidemije COVID-19 in obvestilo o objavi ter uveljavitvi Priporočila v zvezi s postopki zapiranja kontaktnih točk družbe Pošta Slovenije d.o.o.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (v nadaljevanju: agencija) vas obvešča, da je dne 19. 3. 2020 na svoji spletni strani (https://www.akos-rs.si/posta/raziscite/novice/novica/izvajanje-univerzalne-postne-storitve-in-vrocanje-posiljk-ter-reklamnih-sporocil-v-casu-epidemije-sars-cov-2-covid-19-dopolnitev) objavila pojasnilo glede izjeme pri uporabi nalepke za prepoved dostavljanja nenaslovljenih oglaševalskih, marketinških in drugih reklamnih sporočil v hišni predalčnik, in sicer zaradi zaščite zdravja uporabnikov storitev in zaposlenih v času epidemije. 

V kolikor uporabnik poštnih storitev ne želi prejemati reklamnih sporočil v svoj predalčnik, velja – enako kot nalepka, določena v Splošnem aktu o nalepki za prepoved dostavljanja v predalčnik (Ur. l. RS, št. 

22/10, 65/14) – tudi na predalčnik nameščeno sporočilo, iz katerega nedoumno izhaja, da se uporabnik ne strinja z dostavljanjem reklamnih sporočil v svoj predalčnik. Z namenom zagotovitve čim bolj učinkovitega obveščanja vseh uporabnikov o začasni možnosti prepovedi dostavljanja reklamnih sporočil v predalčnik, vas agencija zaproša, da v okviru vaših možnosti o tem obvestite uporabnike na območju vaše občine. 

Agencija vas obenem obvešča, da je po izvedenem javnem posvetovanju dne 13. 3. 2020 na svoji spletni strani (https://www.akos-rs.si/javna-posvetovanja-in-razpisi/novica/priporocilo-v-zvezi-s-postopki-zapiranja-kontaktnih-tock-poste-slovenije-1) objavila Priporočilo v zvezi s postopki zapiranja kontaktnih točk družbe Pošta Slovenije d.o.o. in tudi odgovore na vse prejete pripombe zainteresirane javnosti. Priporočilo je začelo veljati dne 14. 3. 2020. 

Za morebitna dodatna pojasnila ali informacije, se lahko obrnete na elektronski naslov 

info.box@akos-rs.si

.

S spoštovanjem!

Til Rozman

Oglejte si tudi