Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Koncert New Swing Quartet

Vabljeni na poletni večer z New Swing Quartetom na grad Komenda.
Vstopnice v predprodaji po 12 € na TIC Polzela in preko Eventima.


New Swing Quartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, začinjeno z nekoliko sodobnejšim pridihom. Kvartet je gospel glasbo na svojih številnih gostovanjih prenesel na odre po vsem svetu in se uspel uvrstiti med vodilne gospel zasedbe, dosegel je svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin. Bogata diskografija obsega 43 izdaj na različnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so požele tudi njihove božične plošče.

New Swing Quartet, sprva kot tercet z Daretom Heringom, Gregorjem Bazenškom in Radom Razdevškom, je bil ustanovljen leta 1968 v Šentjurju pri Celju po zgledu legendarnega ameriškega Golden Gate Quarteta, s katerimi so kasneje tudi večkrat stali na odru. Potem ko se jim je leta 1968 pridružil Marjan Petan, je dve leti kasneje pristopil še Oto Pestner, ki je nadomestil Gregorja Bezenška in počasi so glasbeniki začeli osvajati slovensko občinstvo z duhovnimi pesmimi ameriškega juga. V svoji dolgoletni karieri so gostovali po vsem svetu, odigrali več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedli številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA ter redne turneje po zahodni in vzhodni Evropi. Peli so v koncertnih dvoranah v vseh največjih evropskih mestih, sodelovali na jazz festivalih ter imeli koncerte in nastope po največjih evropskih TV in radijskih hišah. Delo kvarteta krasijo tudi številne nagrade in priznanja tako doma kot v tujini.

Na svoji glasbeni poti so New Swing Quartet sledili tradiciji belskega in črnskega spirituala, jazza in gospela ter s svojo doživeto interpretacijo osvajali odre po vsem svetu. Na odru bodo nastopili prvič po desetletnem premoru, zadnjič pa je bilo "newswingovcem" mogoče prisluhniti decembra 2008. Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan se vračajo na oder, da bi občinstvu približali pesmi iz baptističnih cerkva ameriškega juga.

Oglejte si tudi