Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Končana Gasilska olimpijada Celje 2022: »Pomembno je sodelovati, ne zmagati!«

Zgornji stavek pooseblja resnični olimpijski duh in so ga na lastni koži izkusile mladinke iz PGD Andraž, ki so se že večkrat izkazale na najrazličnejših tekmovanjih z izvrstnimi rezultati. Ti so jim prinesli sodelovanje na Gasilski olimpijadi Celje 2022, ki je bila od 17. do 24. julija 2022.

V osmih dneh se je pomerilo 3000 tekmovalk in tekmovalcev iz 25 držav. Tako organizatorji kot tekmovalci so se tedne vneto pripravljali na ta izjemni dogodek. Tudi v Andražu nad Polzelo so odlične mladinke vlagale vse moči v priprave. V začetku julija so se pred olimpijado udeležile tridnevnega skupnega treninga v Vipavi. Trenerja deklet sta David Krk in Iztok Drobež, v veliko pomoč jima je Lidija Krk, ki je vseskozi pomagala pri nadomeščanjih in usklajevanju vseh obveznosti.

Na gasilski olimpijadi so dekleta tekmovala v kategoriji mladink v starosti od 12 do 16 let. V četrtek, 20. julija, so odlično izpeljale uradni trening, v petek, 21. julija, so morale pokazati svoje sposobnosti na tekmovanju, ki jim je po koncu seštevka vseh točk prineslo 11. mesto.

Iztok Drobež je komentiral: »Naše mladinke so dale vse od sebe. Vendar je pri takšnih tekmovanjih potrebna tudi sreča. Vajo so vrhunsko izpeljale. Na tekmovanju so imele veliko vlogo pri končnem seštevku kazenske točke, ki se jih je nabralo preveč. Brez kazenskih točk bi tekmovalke zlahka zasedle tretje mesto. Dekleta so bila malo razočarana, vendar so se že pomirila in športno prenesla nepričakovano uvrstitev. Zelo smo ponosni nanje in za nas so zmagovalke.«

Ne glede na rezultat s celjske olimpijade so v andraškem gasilskem društvu zelo aktivni in uspešni pri delu z mladino, kar je ključnega pomena za nadaljnji razvoj. Gasilci so znani po svojem pogumu in vztrajnosti, zato se tudi v Andražu nad Polzelo že veselijo naslednje gasilske olimpijade, ki bo leta 2024 v Italiji.

Bina Plaznik

 

Oglejte si tudi