Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

KO ZB za vrednote NOB Andraž

Članice in člani KO ZB za vrednote NOB Andraž smo se v nedeljo, 2. februarja 2020, srečali na rednem programskem zboru članov. V društvo je vključenih 59 članic in članov. Zbrane je nagovoril predsednik Jože  Krk. Podal je poročilo o opravljenem delu za leto 2019. Iz poročila je razvidno, da veliko skrb namenjamo ohranjanju spominskih obeležij, sodelovanju na prireditvah in slovesnostih v spomin dogodkom iz NOB, ko so se naši predniki z orožjem postavili v bran naše domovine in zanjo marsikateri dali življenje.

Z obnovljenim praporom se primerno predstavljamo na prireditvah in slovesnostih v počastitev dogodkov iz NOB. Ponosni smo na slovesnost pri obeležju ameriškim padalcem, ki je prerasla v meddržavniške okvire in ponazarja slovensko-ameriško prijateljstvo in zavezništvo, za kar ima največ zaslug župan Jože Kužnik, za kar se mu iskreno zahvaljujemo, saj s svojimi dejanji spoštuje tradicijo NOB.  

Veseli smo, da je David Krk dobitnik občinskega priznanja »grb Občine Polzela za leto 2019« tudi naš član in s svojim delom izkazuje pravi odraz prostovoljca.

V tem letu se bomo v čim večjem številu udeleževali načrtovanih slovesnosti, končali obnovo spomenika na Gori Oljki in pristopili k zamenjavi plošče na osrednjem spomeniku v Andražu.

 

Sledilo je tovariško srečanje.  

                                                                                                                   Simon Ograjenšek

 

Oglejte si tudi