Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Četrta likovna kolonija v Novem Kloštru

Po dolgotrajnem deževju smo se prebudili v sončno torkovo jutro, dan, ko je dvorec Novi Klošter odprl vrata 25 ljubiteljskim slikarjem, članom Kulturno-umetniškega društva Polzela.

 

Ker je to leto generalna skupščina Organizacije združenih narodov razglasila za leto sadja in zelenjave, je večji del udeležencev slikal na to temo, seveda pa je bilo za popestritev naslikanih še nekaj krajevnih motivov. Celodnevno slikanje je potekalo v veselem in prijateljskem razpoloženju, ob medsebojnih izmenjavah kritik in mnenj in ob strokovni pomoči mentorja Dragana Podovaca. Glasbena spremljava je še lepšala čudovit sončen dan, ki se je končal s tradicionalno pogostitvijo: Franci Uratnik, predsednik Gobarsko-mikološkega društva Polzela, in njegovi najožji sodelavci, so presenetili z gobarskimi specialitetami.


Pomembnost likovne kolonije v Novem Kloštru je bila letos potrjena z obiskom sekretarke na ministrstvu za kulturo mag. Marije Minke Jerebič, ki si je pod vodstvom TIC Polzela ogledala grad Komenda in šeneški park, v Novem Kloštru pa sta jo skozi obnovljene prostore graščine pospremili Carmen Fernandez in Sonja Jezernik.


Ob koncu likovne kolonije se je predsednik KUD Polzela Marko Slokar zahvalil likovnim ustvarjalcem, Gobarsko mikološkemu društvu, Društvu Dvorec in vsem ustvarjalcem dogajanja. Napovedal je odmeven dogodek v Novem Kloštru za 12. junij 2021: na ogled bodo slike četrte likovne kolonije, potekalo bo regijsko srečanje malih vokalnih skupin, dvorec Novi Klošter pa bo organiziral dan odprtih vrat. Od 14. junija bodo slike četrte likovne kolonije na ogled na gradu Komenda Polzela.


Mojca Korošec

Oglejte si tudi