Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Intervencije na območju Občine Polzela v letu 2019

Gasilci gasilskega poveljstva Občine Polzela smo v letu 2019 občutili velik porast intervencij na vseh področjih našega dela. Skupaj smo v preteklem letu posredovali 46-krat, kar pa je v primerjavi s prejšnjimi leti kar dvakrat več. Posredovali smo v primerih prometnih nesreč, delovnih nesreč, poplav, vetrolomov, nesreč z nevarno snovjo in pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečencev. Največkrat, kar 18-krat, pa je bil vzrok intervencije požar.

 

Požar je po statistiki še vedno najpogostejša nesreča, ki doleti občane naše občine. Velikokrat je to vrsto nesreče mogoče preprečiti z malo previdnosti in znanja preventive. K še večji varnosti pred požarom v vašem domu ali avtomobilu bo prispeval gasilnik, s katerim boste lahko sami pogasili morebitni začetni požar in tako rešili svoje premoženje. Za izboljšanje požarne varnosti vam priporočamo, da si s svojimi družinskimi člani vzamete 30 minut časa in nadgradite svoje znanje požarne preventive s pomočjo poučne in strnjene literature, ki je dosegljiva na spodnji internetni povezavi. Izvedeli boste vse potrebne informacije, ki bi jih o požarni preventivi moral vedeti vsak občan, na koncu pa boste lahko rešili še test in tako preverili svoje znanje. Internetna povezava: http://www.gasilec.net/preventiva/obcani

 

Gasilci si prizadevamo za vašo čim boljšo varnost in varnost vašega premoženja, zato je preventiva zelo pomembna za preprečevanje neljubih dogodkov še pred njihovim nastankom. 

 

Z gasilskim pozdravom: "NA POMOČ!"       

                            

Vaši gasilci GPO Polzela

Oglejte si tudi