Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Inovator leta Spodnje Savinjske doline za leto 2020

S podelitvijo priznanj in nagrad, ki je bila tokrat zaradi aktualnih razmer  organizirana na odprtem prireditvenem prostoru Fontane piv Zeleno zlato v Žalcu, je bil zaključen razpis »Inovator leta Spodnje Savinjske 2020«, kjer so občine Spodnje Savinjske doline (SSD) in Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec s strokovno pomočjo Razvojne agencije Savinja podelili nagrade in priznanja petim najboljšim inovacijam lokalnega okolja za preteklo leto, kar tri so bile iz Občine Polzela.

Na aktualnem razpisu za leto 2020 je sodelovalo 9 inovacij, od katerih so bile 3 skupinske, tako da je pri razvoju prijavljenih inovacij sodelovalo 17 inovatorjev.

Inovacijska priznanja in nagrade, ki jih podeljuje Območni svet Območnega razvojnega partnerstva Spodnje Savinjske doline, imajo namen dati neposredno spodbudo inovatorjem na lokalnem področju in promovirati njihove inovacijske rezultate, hkrati pa je to tudi posredna pomoč lokalnemu in nacionalnemu gospodarstvu. Nagrajene inovacije zagotavljajo rešitve z najrazličnejših področij človeškega delovanja, od osnovnih pripomočkov za gospodinjsko rabo, do raznih kmetijsko-obdelovalnih in industrijskih strojev, elektronskih naprav, inovativnih rešitev družbeno-socialnega okolja ter celo specializiranih naprav za medicinsko diagnostiko.  Od nagrajenih inovacij jih je do zdaj nekaj zelo uspešno kandidiralo tudi na regionalni in državni ravni.

Priznanja in nagrade sta nagrajencem podelila predsednik Območnega razvojnega partnerstva Spodnje Savinjske doline in župan Občine Žalec Janko Kos ter predsednik  komisije za izvedbo razpisa Inovator SSD Danilo Basle.

Prvo nagrado je za inovacijo Podporne roke za varjenje pločevinastih izdelkov večjih dimenzij prejel Jožef Kočevar s podjetja Kočevar in sinovi Polzela, drugo za inovacijo Woofisland - vodni napajalnik za hišne ljubljenčke, namenjen urbanim okoljem,     Sergeja Hanjšek s Polzele in Milan Kerič iz Prebolda, tretjo za inovacijo Večfunkcijska hidravlično nastavljena stranska zavesa za grabljenje krme Borut Srčnik iz Sip, d. d., Šempeter, četrto za inovacijo drobilnik SD60 ECO Simon Tominšek, Bojan Končina, Ana Pahič, Tomaž Podgornik in Nejc Podbrežnik iz Sico, d. o. o, in peto za inovacijo Napredna čebelarska tehtnica Luka Podbregar s Polzele.

Podelitev priznanj in nagrad so v krajšem kulturnem programu popestrili Matevž Krašek (kitara), Neža Pogačar (vokal) in Lev Podbregar (tolkala).            

Tone Tavčer

Oglejte si tudi